Ekskluzivni superšportniki okupirali Slovensko cesto v Ljubljani. Kakšen je bil razlog?

29. 6. 2022
Deli

Mnogim navdušencem športnih avtomobilov, postavnih deklet in vonja po gorivu je zastal dih, ko so videli prizor v središču prestolnice. 

OneLife Rally je edinstven dogodek. Ta skrbno zasnovana pustolovščina, ki vsako leto mnoge "dirkače" popelje skozi sedem različnih držav, je nepozabna izkušnja. Številni drugi reliji v Evropi vozijo po istih poteh, OneLife pa izbira različne poti.

Karavana OneLife Rally je po poročanju portala Metropolitan na pot krenila iz latvijske Rige, nato jo je pot nadaljevala prek Poljske in Slovaške. V torek so se vozniki peljali prek Slovenije in se ustavili tudi v Ljubljani. Vožnjo bodo nadaljevali proti Trstu, Hrvaški in Črni gori, kjer bo tudi zaključek tega relija.

Od leta 2017 je OneLife Rally tudi edini reli odprtega sloga na svetu. Tako je bil videti prihod superavtomobilov v naše glavno mesto.

Reli ni ograjen ali omejen in se lahko vsak od obiskovalcev avtomobilom približa, se ob njih fotografira, v nekaterih primerih pa celo posede v ta spektakularna vozila.

Tako pa so avtomobili čakali na svoj odhod proti tržaškemu zalivu. 

Dobrodelna nota 

Lanski OneLife Rally se je uradno končal 31. julija v Sarajevu z dogodkom Mini Rally. Sežančan Nik Papič, predsednik uprave OneLife Rally, in Ahmed Ahmetlić iz Hifa Petrol sta otrokom z rakom omogočila, da začutijo čar vožnje s superšportnimi avtomobili.

Na nepozabno vožnjo po ulicah glavnega mesta Bosne in Hercegovine so popeljali otroke iz društva Srce za otroke z rakom. "To je del našega prispevka k blaginji ljudi, ki presega naše dogodke za boljšo skupno prihodnost," so zapisali na svoji spletni strani.

"Družinski člani" relija OneLife so tako zbrali 33.000 evrov za finančno podporo dobrodelnemu združenju Srce za otroke z rakom.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja