Superšportni BMW serije 7 iz Alpine

Za tiste, ki jim BMW serije 7 ni dovolj, so pri BMW-jevem tunerju Alpina na njegovi osnovi pripravili 600-'konjsko' superšportno limuzino Alpina B7 Bi-Turbo.

Superšportni BMW serije 7 iz Alpine (foto: Alpina) Alpina
25. 2. 2016

Zmogljivosti limuzine seveda ustrezajo Alpininemu slovesu, saj v štirih sekundah doseže hitrost 100 kilometrov na uro in doseže največjo hitrost 310 kilometrov na uro. Moč 600 'konjev' izhaja iz optimiziranega 4,4-litrskega motorja V8 Bi-Turbo, ki razvija tudi 800 njutonmetrov navora. Moč motorja se na zadnji kolesi prenaša preko optimiziranega osemstopenjskega samodejnega menjalnika. Da bi zmanjšali težo, so konstruktorji pri razvoju intenzivno uporabili ogljikova vlakna, za udobje in dobre vozne lastnosti pa skrbi zračno vzmetenje, aktivni stabilizator in aktivni štirikolesni volan.

Za športni videz je poskrbljeno tudi z 20-krakimi lahkimi platišči iz kovanega aluminija in izbrušenim izpušnim sistemom s štirimi cevmi iz nerjavečega jekla, ki omogoča tudi izbiro med dvema vrstama zvoka, aerodinamiko pa so v vetrovniku optimizirali s prednjimi in zadnjimi krilci.

Alpino B7 Bi-Turbo si bo sicer mogoče premierno ogledati na avtomobilskem salonu v Ženevi.