Svečana otvoritev novega Porschejevega muzeja

11. 2. 2009
Deli

Na sedežu družbe Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG v Zuffenhausnu pri Stuttgartu so v uradno odprli novi Porschejev muzej.

V sodobnem objektu je na 5.600 m2 razstavnih površin prostora za okrog 80 avtomobilov iz preteklih obdobij in več kot 200 skrbno aranžiranih manjših eksponatov iz zgodovine podjetja. Za razne prireditve je na voljo veliko konferenčnih površin z dostopom do veličastne terase na strehi. Izbrana restavracija „Christophorus“, ki je vključena v razstavno površino, dopolnjuje ponudbo z vrhunsko stuttgartsko gastronomijo.

Poleg tega muzej z zgodovinskim arhivom na enem mestu prikazuje celotno preteklost tega legendarnega proizvajalca športnih avtomobilov. Strokovnjaki v stekleni servisni delavnici, ki je v sklopu muzeja, pa bodo poskrbeli, da bodo razstavljena vozila, pa tudi starodobni avtomobili v lasti strank, vedno v najboljšem stanju.

Porsche računa z najmanj 200.000 obiskovalci letno. Že v prejšnjem muzeju, ki se je nahajal na lokaciji tovarne in v katerem je bilo prostora za samo 20 eksponatov, so letno našteli okrog 80.000 obiskovalcev.

V voznem parku historične zbirke družbe Porsche AG je skupno 400 dirkalnikov in športnih avtomobilov. Ker se skoraj vsi razstavljeni avtomobili še vedno udeležujejo tekmovalnih prireditev za starodobnike, se bodo dragoceni eksponati, razstavljeni v „muzeju na kolesih“, stalno menjali. Zato bodo večkratni obiski muzeja predvsem za stalne goste še toliko bolj zanimivi.

Novi Porschejev muzej je od 31. januarja dalje odprt vsak dan, razen ob ponedeljkih, od 9. do 18. ure. Odrasli morajo za vstopnico odšteti osem evrov (s popustom: štiri evre). Za otroke do 14 let pa bo v spremstvu odraslega vstop prost.

Uradna spletna stran muzeja.

Foto: Porsche

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja