Ta priljubljeni karavan se dokončno poslavlja

8. 6. 2023 | Gregor Žvab
Deli
Ta priljubljeni karavan se dokončno poslavlja (foto: Škoda)
Škoda

Zloglasni Euro 7 spet terja svoj davek, prikrajšani pa bodo predvsem tisti, ki so si obetali veliko prostora za zmeren denar.

 
Črne napovedi Škodinih šefov se uresničujejo. Zaradi napovedane uredbe Euro 7, ki močno zaostruje avtomobilske okoljske standarde, je pod vprašajem priljubljena Škoda Fabia, njeno karavansko različico pa so sedaj dokončno pokopali.

Prvotne napovedi češkega proizvajalca so bile, da naj bi Škoda Fabia Combi v aktualni generaciji med kupce zapeljala letos, zdaj pa so te načrte povsem opustili.

Škoda je bila še zadnji proizvajalec, ki je v svoji ponudbi imela majhnega karavana. Pred tem si je trg delila z Renaultovim Cliom in Peugeotom 207, a sta oba francoska proizvajalca že pred časom ta segment opustila.

Zadnja karavanska Škoda Fabia je proizvodnjo linijo zapustila novembra lani, do letošnjega marca, ko so izpraznili zaloge, pa jih je bilo prodanih dobrih 3000, kar je polovico manj kot leto pred tem.

Preberite še: Izšel je novi Avto magazin: Preverili smo, kam izginjajo majhni avtomobili in kako je s polnenjem električnih avtomobilov pri sosedih. Testi: Mercedes-Benz GLC, Škoda Enyaq vRS Coupe, ...

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja