Tako je hrvaški taksist na iznajdljiv način oškodoval stranko, kakšna bo kazen?

20. 9. 2024 | Jaka Drozg
Deli

Ne boste verjeli česa se je domislil voznik, ko je stranka v njegovem avtomobilu pozabila telefon.

Taksist, ki je za pogodbenega partnerja podjetja Bolt deloval v Zagrebu, se je zaradi nespametne poteze znašel v zelo neprijetni situaciji. Kot poroča Zagreb.info je ena od njegovih strank v taksiju pozabila svoj mobilni telefon. A preden je poročal o najdbi telefona, si je voznik zaželel nekaj dodatnega dela.

Izkoristil je aplikacijo Bolt, ki sprejema naročila za vožnje in po želji tudi shrani podatke za hitrejše plačilo naslednjih naročil. Zato si je s pomočjo aplikacije na strankinem mobilnem telefonu, ki je bil očitno odklenjen, naročil daljšo vožnjo – ki bi jo izvedel sam. Ker se je prvo plačilo izvedlo avtomatsko, je to storil še enkrat, pozabljivega potnika pa oškodoval za 185,26 evra.

Tako je hrvaški taksist na iznajdljiv način oškodoval stranko, kakšna bo kazen?
Profimedia

Ta je naslednji dan, ko je po elektronski pošti ugotovil, kaj se dogaja, kontaktiral podjetje Bolt. Taksist je prevaro sicer priznal in dejal, da je takoj po naročenih vožnjah tudi sam kontaktiral svoje podjetje in jim povedal, kaj je storil. Ali je to res in ali mu bo pomagalo pri dodeljeni kazni je še neznanka, ker tožilstvo za mladega taksista že zahteva šest mesecev pogojne kazni z dveletno preizkusno dobo.

Novo na Metroplay: Peter Prevc iskreno o težkih trenutkih kariere in o očetovstvu | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem