Takšen bo novi Volvo XC90

27. 5. 2014
Deli

Volvo bo postopoma razkril novo generacijo svojega največjega predstavnika v razredu SUV, torej modela XC90.

Volvo XC90 je na ceste zapeljal že daljnega leta 2002. Jasno, takrat ta razred še ni bil tako priljubljen, predvsem pa je bilo konkurentov bistveno manj. Zato morajo za uspeh v današnjih časih avtomobili ponujati veliko več in zdi se, da se je Volvo pripravil več kot dobro.

Notranjost novega XC90 bo najprestižnejša, kar jih je Volvo kadarkoli naredil. Združevala bo nove tehnologije na eni strani, in na drugi ponujala klasično, a prefinjeno švedsko oblikovanje. Med prve zagotovo sodi ogromni sredinski zaslon, ki bo nekakšno srce avtomobila. Jasno, prek njega se bo rokovalo in upravljalo z vsemi pomembnimi funkcijami in komponentami. V koraku s časom bo rokovanje potekalo brez gumbov, kar se tudi sicer vedno bolj uveljavlja tudi pri ostalih avtomobilskih znamkah. Ob tem bo notranjost ponujala mehkobo usnja, klasiko lesa, pa tudi priznani švedski kristal Orrefors.

Novi XC90 bo prvi avto, ki ga je Volvo zgradil na novi platformi SPA (Scalable Product Architecture. Ta ponuja številne tehnološke in predvsem oblikovne prednosti, predvsem pa omogoča rabo številnih varnostnih elementov, s samo sestavo pa bo v prihodnosti pripomogla k uresničitvi Volvovega cilja, da postanejo njihovi avtomobili varni do te mere, da se v letu 2020 v njihovih avtomobilih nihče več ne bo ubil niti resneje poškodoval.

Novi Volvo XC90 bo v celoti predstavljen jeseni na pariškem avtomobilskem salonu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol