Tesla bo polnilno omrežje ponudila vsem!

Glavni argument proti električnim vozilom je v tem trenutku slabo polnilno omrežje. Se bo to kmalu spremenilo?

Tesla bo polnilno omrežje ponudila vsem! (foto: Tesla) Tesla
22. 7. 2021

Teslin glavni prodajni argument med električnimi vozili je njihovo izjemno polnilo omrežje. Več kot 25.000 Superchargerjev (18 tudi v Sloveniji) na več kot 2.500 lokacijah po svetu je strateško postavljenih in njihovim uporabnikom nudi kar najboljšo uporabniško izkušnjo. Enoten plačilni sistem, visoka zanesljivost in uresničljive polnilne moči do 250 kilovatov so lastnosti, ki si jih od polnilnega omrežja želijo tudi uporabniki električnih vozil drugih znamk, vendar so te lastnosti, seveda z nekaj svetlimi izjemami, v tem trenutku bolj pobožne sanje kot dosegljiva resničnost.

To pa se utegne spremeniti, saj je Elon Musk na nekoliko nekonvencionalen način razkril informacijo, ki utegne spremeniti prihodnost električne mobilnosti. V njegovem slogu je to seveda razkril v tweetu, v katerem je zapisal, da bodo Supercharger polnilno omrežje naredili dostopno za ostala električna vozila že proti koncu letošnjega leta. V enem od odgovorov pa je razkril še, da se bo to sčasoma uresničilo v vseh državah.

Ekscentrični navdušenec nad raketami je sicer v preteklosti že objavil kar nekaj novic, ki se na koncu niso uresničile, zato je tudi to treba vzeti s kančkom rezerve. Takšna poteza bi v svet električnih vozil sicer privabila številne nove voznike, ki drugače ne bi niti razmislili o električnem vozilu, vendar bo nove in obstoječe stranke namesto k Tesli privabila k drugim znamkam, to pa bi bila izjemno slaba poslovna odločitev. Je Elon res tako dobrodušen?