Elonu Musku gredo pošteno v nos bolniške odsotnosti

30. 9. 2024 | Gregor Žvab
Deli

Nemška tovarna lastniku Tesle povzroča kar precej sivih las, zdaj pa so se začele množiti tudi bolniške odsotnosti.

Visoka stopnja odsotnosti v Teslini tovarni pri Berlinu je pritegnila pozornost izvršnega direktorja Elona Muska. Na platformi X (prej znani kot Twitter) je Musk zapisal, da preučuje situacijo, potem ko je uporabnik delil poročilo iz časopisa Handelsblatt.

Preberite še:

Elonu Musku gredo pošteno v nos bolniške odsotnosti
Profimedia

Po navedbah časnika je delež zaposlenih v tovarni Tesla Grünheide, ki so avgusta javili bolniško, dosegel 17 odstotkov, kar je več kot trikrat višje od lanskega povprečja v nemški avtomobilski industriji.

Tesla je v zadnjih mesecih večkrat začasno ustavila proizvodnjo v tej tovarni, pri čemer je navajala različne razloge, od protestov proti širitvi tovarne do motenj v dobavni verigi.

Handelsblatt je še poročal, da so vodje oddelkov zaposlene, ki so javili bolniško, obiskali kar na domu. Nekateri so jim zaprli vrata ali zagrozili, da bodo poklicali policijo, poroča časopis. Te informacije sicer temeljijo na posnetku interne seje prejšnji teden.

"Obiski na domu zaposlenih v Tesli so naslednji absurdni ukrep proti dolgoročno nadpovprečni bolniški odsotnosti v tovarni," je povedal Dirk Schulze, regionalni vodja sindikata IG Metall.

Elonu Musku gredo pošteno v nos bolniške odsotnosti
Profimedia

Zaposleni poročajo o "izredno visokih delovnih obremenitvah," saj vodstvo pritiska na bolne, zdravi pa so preobremenjeni z dodatnim delom, je še dodal Schulze v izjavi po e-pošti.

Teslina nemška tovarna sicer zaposluje okoli 12.000 ljudi in proizvaja model Y.

Tradicija prepušča mesto elektriki. Po 50 letih je konec …

Novo na Metroplay: Peter Prevc iskreno o težkih trenutkih kariere in o očetovstvu | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem