Tesla po nesreči zagorela in eksplodirala, potnici ostali brez izhoda

20. 9. 2024 | Jaka Drozg
Deli
Tesla po nesreči zagorela in eksplodirala, potnici ostali brez izhoda (foto: Youtube zajemek zaslona / CBS New York)
Youtube zajemek zaslona / CBS New York

Še ena v vrsti nenavadnih nesreč, za katere krivijo Teslo, se je končala tragično.

V nesreči, ki so jo očividci opisali kot primer podoben nenamernemu pospeševanju, sta življenje izgubili 70-letna voznica in njena 36-letna sopotnica. Nesreča se je pripetila blizu New Yorka, ko je Tesla Model Y zapeljala čez robnik, zadela drevo in se zaletela v stanovanjski blok. Ko so reševalci prišli na kraj nesreče je Tesla že gorela, za žrtvi pa verjamejo, da sta bili po nesreči ujeti v vozilu in iz njega nista mogli pobegniti.

Električni požar so začeli krotiti gasilci, ki so vozilo kasneje tudi potegnili iz stavbe nazaj na ulico, da bi lažje dokoncači svoje delo, takrat pa je Tesla, po opisu pristojnih oblasti, preprosto eksplodirala. V eksploziji je leteči šrapnel poškodoval še mimoidočega, ki so ga morali odpeljati v bolnišnico. K sreči v stanovanju, ki ga je vozilo zadelo, v času nesreče ni bilo nikogar.

Vse podrobnosti nesreče še niso znane, zato obtožbe očividcev o nenamernem pospeševanju ne temeljijo na dokazih. Se pa pri Tesli s tovrstnimi obtožbami srečujejo že vrsto let in so že bili deležni preiskav. V začetku leta je takšna težava doletela tudi Cybertruck, ki se je zaradi neodzivnega pedala zaletel v hišo.

Novo na Metroplay: Peter Prevc iskreno o težkih trenutkih kariere in o očetovstvu | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem