Depozit so vplačali pred sedmimi leti, zdaj je proizvodnja znova zamaknjena. Za nedoločen čas

25. 10. 2024 | Gregor Žvab
Deli

Bi čakali toliko časa na avto za katerega niti ne veste, kako točno bo izgledal in kakšne bodo njegove končne zmogljivosti?

Tesla Roadster je znova zamaknjen. Prvič predstavljen kot koncept leta 2017, naj bi bil na cestah že konec leta 2020, vendar so se ti načrti večkrat prestavili. Elon Musk je nato napovedal dobavo v letu 2024, a če pogledamo na koledar, je že oktober, znakov, da bi električni superšportnik kaj kmalu prišel na cesto, pa še vedno ni. Musk je nedavno na srečanju delničarjev potrdil, da se projekt Roadster znova zamika.

"Iz srca bi se rad zahvalil vsem, ki so že dolgo časa nazaj vplačali depozit za Teslo Roadster," je izjavil Musk. "Razlog za zamik je, da Roadster ni samo 'češnja na torti', ampak 'češnja na smetani torte'."

Depozit so vplačali pred sedmimi leti, zdaj je proizvodnja znova zamaknjena. Za nedoločen čas
Tesla

Musk je še dodal: "Radi bi delali na naslednji generaciji Roadsterja, vendar mora počakati za projekti, ki imajo večji vpliv na svet."

Musk sicer ni potrdil novega datuma proizvodnje, a julija je omenil, da bi se proizvodnja lahko začela leta 2025. Po zadnjem dogajanju se sicer zdi, da se lahko Roadsterjev prihod še dodatno zamakne.

Podrobnosti o končnem videzu Roadsterja še vedno ni kaj dosti. Pričakovati je, da bo slog podoben konceptu iz leta 2017, čeprav bi se lahko zaradi Teslinega novejšega "Cyber" oblikovalskega jezika zunanja podoba še spremenila. Musk je februarja na omrežju X (prej Twitter) zapisal, da so "radikalno dvignili oblikovalske cilje" in da bodo končni dizajn predstavili prihodnje leto.

Depozit so vplačali pred sedmimi leti, zdaj je proizvodnja znova zamaknjena. Za nedoločen čas
Tesla

Kar zadeva zmogljivosti, je prvotni koncept obljubljal več kot 1.000 konjskih moči s štirimi motorji. Musk je februarja izjavil, da bo novi Roadster morda še hitrejši, saj bi lahko z opcijskim SpaceX paketom pospešil do 100 km/h v manj kot eni sekundi.

Vse v zvezi z izgledom in tehničnimi podatki so za zdaj še ugibanja, najbrž pa kaj dosti več niti ne bo jasno, dokler Elon Musk ne bo s prstom pokazal na avto in rekel - to je to!

Elonu Musku se smeji. To je Teslina bilanca tretjega četrtletja

Novo na Metroplay: Zmagovalec MasterChefa Luka Pangos iskreno o ozadju kuharskega tekmovanja