Teslin velikan bo očitno imel zelo impresiven obračalni krog (VIDEO)

Ko slabih šest metrov dolžine in dobra dva metra širine polkrožno obrne kot za šalo ...

Teslin velikan bo očitno imel zelo impresiven obračalni krog (VIDEO) (foto: Tesla) Tesla
17. 8. 2023

Teslin Cybertruck praktično dnevno buri duhove. Pa naj bo to zaradi konstantnega zamikanja proizvodnje ali pa odkrivanja novih funkcij, ki jih bo (ali ne bo) imel Cybertruck. Tudi "vohunski" posnetki so postali kar stalnica, tale zadnji, posnet v sredo v Teslini tovarni v Teksasu, pa razkriva zanimivo in uporabno lastnost Teslinega velikana.

Kot je mogoče videti kmalu po začetku zgornjega videa, se je voznik Cybertrucka (ki je preizkušal lastnosti avtomobila pri povsem polni bateriji - če gre verjeti virom) odločil za manever polkrožnega obračanja. Glede na dimenzije bi sicer človek mislil, da bo potreben kakšen popravek, a srebrna gmota je s te manevrom opravila brez najmanjših težav. Največji prispevek Cybertruckovi okretnosti ima zagotovo krmiljenje zadnje osi, podobno, kot ga ima tudi Hummer EV.

Kot piše portal insideevs.com, je ocenjen obračalni krog Tesle Cybertruck manj kot 11 metrov, kar je odličen podatek že za manjša osebna vozila. Za primerjavo, najbolj prodajan avto v Evropi Tesla Model Y ima obračalni krog nekaj malega manj od dvanajstih metrov.

Da bi lahko imel Cybertruck manjši obračalni krog od "ipsilona" je na omrežju X (nekdanjem Twitterju) potrdil tudi šef Tesle Elon Musk.

Kljub odličnemu obračalnemu krogu pa je težko verjeti, da bi Cybertruck krasila tudi mestna okretnost. Šest metrov je le šest metrov.

Preberite še: Kruta usoda Hamiltonove (nekdanje) Zonde

BONUS VIDEO: Spoznajte Mercedesovo prestižno limuzino, oblikovano pod vodstvom slovenskega mojstra Roberta Lešnika