To je lokacija novih (domačih) najhitrejših e-polnilnic v Sloveniji

8. 12. 2021 | Jaka Drozg
Deli

Petrol in Supernova sta s skupnimi močmi odprla najsodobnejši center za polnjenje električnih vozil z e-polnilnicami, ki zmorejo polnjenje s kar 350 kilovati moči.

Najnovejše ultra hitre polnilnice se nahajajo na parkirišču nakupovalnega centra Supernova Qlandia v Novem mestu in predstavljajo prvo središče več standardne polnilne infrastrukture za električna vozila na Dolenjskem. Središče skupno vključuje osem polnilnih mest preko dveh ultra hitrih polnilnic, ki omogočata polnjenje s 350 kilovati moči, ter treh počasnejših polnilnic z močjo do 22 kilovatov. Nova lokacija ultra hitrih polnilnic je strateško zelo dobrodošla, saj olajša tranzit med Slovenijo in Hrvaško oziroma Ljubljano in Zagrebom.

Gre za prvo sodelovanje Petrola in Supernove s tovrstno infrastrukturo v Sloveniji, saj uporabnikom ponudi tudi različne hitrosti in posledično različne cene polnjenja. Sodelovanje med podjetjema pa obeta tudi za prihodnost, saj bi bila obširnejša mreža e-polnilnic ob tovrstnih nakupovalnih središčih zelo dobrodošla za vse uporabnike električnih vozil.

Postavitev najnovejših ultra hitrih polnilnic je zaključilo Petrolovo sodelovanje z evropskim projektom NEXT-E, v okviru katerega so s pomočjo EU pri nas postavili 16 hitrih ter 4 ultra hitre polnilnice. Kljub temu družba Petrol do leta 2025 načrtuje še dodatnih 1.300 električnih polnilnic na območju Slovenije, Hrvaške, Srbije in Črne gore.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"