Sally Carrera je ušla iz filmskih zaslonov

13. 8. 2022 | Janoš Pečnik
Deli

Se spomnite risanega filma Cars in junakinje Sally Carrera s prijetno osebnostjo in velikimi očmi? Porsche je izdelal resnično Sally s štirimi kolesi in zmogljivim motorjem - in kmalu se bo pojavila na dražbi.

Porschejev oddelek Exclusive Manufaktur je v sodelovanju s filmskim studijem Pixar izdelal poseben 911, ki mu pravijo Sally Carrera Special Edition. In ja, res gre za projekt, s katerim so podobo junakinje iz risanega filma Cars želeli ujeti v novi 911. 

Čeprav je Sally Carrera v Pixarjevem filmu prikazana kot 911 generacije 996.2, so za to posebno izdajo vzeli novo Carrero GTS in zanjo zmešali novo modro barvo, ki so jo poimenovali "Sally Blue". Ta pa ni uporabljena le na karoseriji in vseh plastičnih dodatkih, ki so ponavadi v črni barvi, temveč tudi v notranjosti.

Modri so nekateri inserti in šivi na armaturni plošči, volanu, vratih in sedežih. Za barvno ureditev notranjosti se po Sally sicer niso mogli zgledovati - notranjosti skozi vetrobransko steklo, kjer ima Sally velike oči, risani film ne pokaže. Na stikalu za izbiro voznih programov piše "Kachow!", kar je krilatica, ki jo med dirkanjem izgovarja glavni junak risanke, Lightning McQueen.

In ker v aktualnem naboru platišč za 911 ni podobnih tistim, ki sta jih imela 996.2 Carrera 4S in Turbo ter torej tudi Sally, so pri Porscheju oblikovali nova. Takšna, ki spominjajo na 996.2, a seveda večje velikosti (20 palcev spredaj in 21 zadaj) in s sodobnim pridihom. Kupec bo sicer dobil dodaten set platišč na namenskem stojalu ter unikatno uro Porsche Design, ki se poda avtomobilu.

Preberite tudi: To je najmočnejši Porsche z ročnim menjalnikom

Avto bo na dražbi 20. avgusta pri RM Sotheby's na dogodku Monterey Car Week. Izkupiček bodo dali dobrodelnima organizacijama Girls Inc ter US for UNHCR. Izklicna cena še ni znana, iztržena cena pa gotovo ne bo majhna. Carrero GTS sicer poganja 353 kW različica trilitrskega dvojno prisilno polnjenega šestvaljnika, v tem primeru pa moč na cesto prenaša preko sedemstopenjskega ročnega menjalnika.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja