To je sistem, ki bo ustvarjal glasbeno podlago, primerno vaši trenutni vožnji

23. 6. 2021
Deli

Umirjeni poti v pisarno bo namenil precej drugačno podlago, kot pa dinamični vožnji po podeželski cesti. Zmogel pa bo še več.

Izbira glasbene podlage je, še posebej na daljši poti, na katero se odpravimo sami, za marsikoga izmed nas pomembna, hkrati pa včasih tudi zatevna naloga. Spletni radii, ki ponujajo posamezne postaje, vezane na posamezno glasbeno zvrst sicer to težavo pomagajo nekoliko odpraviti, a ne povsem. Tudi znotraj posamezne zvrsti nam bo recimo včasih bolj ustrezala bolj mirna, spet drugič živahnejša glasba.

Pri Porscheju so namreč predstavili povsem nov infozabavni sistem, ki bo po zaslugi umetne inteligence sposoben izbirati glasbo glede na način vožnje. Sistem bo imel tako dostop do zbirke glasbenih elementov in nato skladal glasbo, ki se bo skladala s trenutnim slogom vožnje – umirjeno v primeru počasne vožnje oziroma dinamično, če bo takšna tudi vožnja. V enaki glasbeni podlagi bo nato mogoče užvati tudi takrat ko bo voznik zapustil vozilo.

Omenjena novost pa je le ena izmed številnih, ki jih prinaša Porschejev najnovejši infozabavni sistem šeste generacije. Tako je recimo vzpostaviti sinhronizacijo med pametnimi telefoni in sistemom, preko katere bo avtomobil voznika obveščal o morebitnih sestankih, ponujal koledar ter celo izvajal konferenčne klice, prvič doslej pa bo ponujal tudi povezavo oziroma podporo pametnim telefonom preko storitve Android Auto, s čimer bo odpravljena ena večjih pomankljivosti dosedanjih sistemov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol