To podjetje v Sloveniji servis v povprečju opravi vsakih pet minut

17. 12. 2022
Deli

Prvo vetrobransko steklo so pri podjetju Carglass v Ljubljani zamenjali junija 2002 - torej pred dvajsetimi leti. Pred kratkim pa so odprli že 16. poslovalnico.

Pri največjem slovenskem specialistu za popravilo in menjavo stekel na avtu, v zadnjih letih pa tudi za kalibracijo asistenčnih sistemov, so nas povabili na praznovanje pomembne obletnice na Vranskem. Dvajset let je namreč minilo od odprtja poslovalnice v Ljubljani, danes pa rešijo okoli 38 odstotkov vseh poškodb avtostekel, ki nastanejo pri nas – v približno 30 odstotkih jim vetrobranska stekla uspe popraviti, druge zamenjajo.


Servis vetrobranskih stekel v novejših vozilih je prepleten z asistenčnimi in varnostnimi sistemi – njihovo zanesljivo delovanje po menjavi stekla je odvisno od ponovne kalibracije, ki jo danes pri podjetju Carglass opravijo že pri 30 odstotkih vozil. Večnamenske kamere številnih sistemov namreč »gledajo« skozi vetrobransko steklo. Zato podrobno sledijo razvoju avtonomnosti vozil, vse večjemu pomenu programske opreme ter, ne nazadnje, tehnologiji »head-up« zaslonov in navidezne resničnosti, zaradi česar so tudi vetrobranska stekla vse bolj kompleksna.


Na novosti so očitno dobro pripravljeni. Na temo trendov v avtomobilizmu in novih idej mobilnosti je na Vranskem potekala okrogla miza s predstavniki zavarovalnic, medijev in drugih partnerskih podjetij. Carglass je sicer del mednarodnega podjetja Belron s poslovalnicami po vsem svetu, ki skupaj zaposluje več kot 33.000 ljudi. Z razvojem se ukvarjajo v skupnem tehničnem centru Belron Technical, ustanovljenim leta 1983, kar štejejo med poglavitne prednosti delovanja v obsežni mreži. Skupna je tudi dobava stekel. »Pomembno je predvsem to, da je tam celoten razvoj, od koder dobimo znanje in tehnologijo. Vse to počnemo z željo po navduševanju, zadovoljstvu in varnosti naših strank,« poudarja Dejan Šeruga, direktor podjetja. Če si je kdo po okrogli mizi želel zabave, se je lahko zapeljal na sovoznikovem sedežu dirkalnikov za reli in drift.


V zadnjem obdobju so svojo prisotnost občutno razširili s poslovalnicami v Kopru, Slovenj Gradcu, Slovenski Bistrici, Velenju, Novi Gorici in Grosupljem, še vedno pa ponujajo precej zanimivo možnost mobilnega servisa, s katerim se pripeljejo na dom ali v službo. Med največje uspehe teh dvajsetih let štejejo prijateljsko vzdušje v podjetju, ki ga zaposleni radi delijo s strankami in poslovnimi partnerji. Očitno pa so tudi sami resnični ljubitelji avtomobilov – številne zanimive primerke, ki se znajdejo v njihovih poslovalnicah, namreč radi delijo s sledilci na spletnih profilih.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"