To sta dve novi lokaciji, kjer bodo radarji lovili prehitre voznike

4. 8. 2022
Deli
To sta dve novi lokaciji, kjer bodo radarji lovili prehitre voznike (foto: Bobo)
Bobo

Na cestah je vse več ohišij, v katera mestni redarji izmenično nameščajo radarje. Kje vas lahko ujamejo?

Ljubljanska občina bo postavila še dve ohišji, kjer bo na prehitre voznike prežel radar. Občina je kupila nov merilnik hitrosti, kar pomeni, da bo zdaj po mestu postavljenih skupaj 18 ohišij

Pred dvema tednoma so hitrost začeli meriti na Bohoričevi ulici 15, v v drugi polovici avgusta pa bodo z merjenjem hitrosti začeli tudi na Tržaški cesti 74, v neposredni bližini Osnovne šole Vič.

Na prehitre voznike bosta radarja kmalu prežala še na dveh mestih. Kot so za N1 povedali na Mestni občini Ljubljana, sta v sklopu rekonstrukcije ceste Črna vas predvideni ureditvi dveh stojnih mest. Cesta Črna vas bo sicer zaradi prenove predvidoma zaprta do sredine oktobra, je razvidno s portala PromInfo.

Ljubljanska občina pa ima za lov na prehitre voznike na voljo tudi dve vozili, kot pravijo na Mestni občini.

To so vse lokacije, kjer najdete radarje v Ljubljani:

Ohišja, v katerih so izmenično nameščene stacionarne samodejne merilne naprave, so v Ljubljani trenutno nameščena na naslednjih lokacijah: Celovška cesta 269, Cesta Dolomitskega odreda 94, Dolenjska cesta 43, Roška cesta 17, Slovenčeva ulica 15, Slovenska cesta 36, Zadobrovška cesta 55, Samova ulica 9, Opekarska cesta 11, Aljaževa ulica 45, Cesta v Mestni log 45, Kajuhova ulica (št. odseka 211141), Pot Rdečega križa (pri stanovanjskem bloku na naslovu Ježkova ulica 5), Cesta dveh cesarjev 32, Cesta dveh cesarjev 104B, Bohoričeva ulica 15 in Tržaška cesta 74.

Redarji so v prvi polovici letošnjega leta zabeležili kar 27.267 prekoračitev hitrosti. Kot najbolj obremenjeni lokaciji pa še naprej ostajata Cesta v Mestni log 45 in Aljaževa ulica 45.

Preberite več na Metropolitan.si
Fotografije: Foto Bobo in Mestna občina Ljubljana

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem