Zapira se prometna ljubljanska ulica: preverite, kje bo potekal obvoz in kje bodo vozili mestni avtobusi

19. 7. 2024 | metropolitan.si , STA
Deli
Zapira se prometna ljubljanska ulica: preverite, kje bo potekal obvoz in kje bodo vozili mestni avtobusi (foto: Žiga Živulovič jr./Bobo)
Žiga Živulovič jr./Bobo

Razlog za popolno cestno zaporo je rekonstrukcija cestišča.

Zaradi rekonstrukcije bo v soboto in nedeljo za ves promet zaprt odsek Topniške ulice med Dunajsko cesto in Peričevo ulico. Obvoz bo označen, mestni avtobusi bodo vozili po spremenjenih trasah. V bližini je zaprt tudi odsek Linhartove ceste od Železne ceste do križišča s Topniško ulico.

MOL

Kot so sporočili iz Mestne občine Ljubljana, bodo avtobusi na linijah 7 in 7L vozili po Linhartovi in Vojkovi cesti, Kranjčevi ulici, Štajerski cesti in prek krožišča Žale na Pokopališko ulico, avtobusi na linijah 19B in 19I pa po Dunajski cesti, Dimičevi ulici, Kranjčevi ulici, Koželjevi ulici in Tomačevski cesti.

Zaprto tudi ljubljansko križišče

Že danes pa bodo v okviru prenove Čufarjeve ulice za ves promet zaprli križišče Resljeve ceste in Čufarjeve ulice. Obvoz za vozila bo mimo Trga osvobodilne fronte, po Masarykovi in Miklošičevi cesti ter Dalmatinovi in Komenskega ulici. Mestni avtobusi bodo vozili mimo Trga osvobodilne fronte, po Slovenski cesti, Dalmatinovi in Komenskega ulici ter po Tavčarjevi ulici. Križišče bo predvidoma zaprto do vključno nedelje, je v sredo objavila občina.

MOL

Po lanski obnovi odseka Čufarjeve med Miklošičevo in Resljevo cesto se je ta teden začela obnova še odseka med Resljevo cesto in Kotnikovo ulico. Dela bodo potekala predvidoma do septembra 2025.

Previdno na poti! Zaradi požara na Krasu zelo moten promet, zaprtih je več cest

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Ker hočeš ustrezati svojemu klientu, veš, da bo polomija" | Zoran Gabrijan