Toyobaru FT-86

28. 10. 2009
Deli

Serijska izpeljanka Toyotinega in Subarujevega koncepta se bo potegovala za kupce, ki si ogledujejo stroje, kot so Volkswagnov Scirocco in prihajajoča Ford Capri in Opel Calibra.

Vendar Toyotinega (in Subarujevega) atleta ne bo poganjal sprednji kolesni par, ampak zadnji, kot pravega športnika. To razkriva že ime koncepta, številko 86 je namreč nosila tudi legendarna kupejevska Corolla AE-86. Vas spominja na nekaj že videnega?

Mogoče na hibridni koncept FT-HS? Informacije so pred uradno predstavitvijo avtomobila na tokijskem avtomobilskem salonu nekoliko skope, a FT-86 je narejen na zametkih platforme Subarujevega Legacyja, serijski model pa bo imel drugačno podvozje z zavorami, saj gre za športnika z zadnjim pogonom. Pod motornim pokrovom koncepta pričakujemo Subarujev bokserski dvolitrski štirivaljnik iz Impreze. Agregat z močjo okoli 200 'konjev' ima povsem predelano notranjost z novimi valji, bati in gredmi.

Spremembe naj bi poskrbele za okoli pet sekund trajajoči pospešek od 0 do 100 kilometrov na uro. Šeststopenjski menjalnik so naredili pri Aishinu. V notranjosti naslednika Toyote Celice je med drugim na spodnjem delu športno porezan volan.

Foto: Toyota

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol