Toyota proizvedla več kot devet milijonov hibridnih avtomobilov

25. 5. 2016
Deli

Toyota je 30. aprila dosegla poseben rekord. Prodajna številka njenih hibridnih avtomobilov po vsem svetu je dosegla številko 9,014 milijona. Na vse večjo priljubljenost hibridnih avtomobilov po svetu kaže tudi podatek, da so za zadnji milijon zabeležili v zadnjih devetih mesecih.

V zadnjem letu so namreč v svojo ponudbo dodali hibridno različico priljubljenega kombija Siente, na trg je prišla Toyota Prius četrte generacije, na Kitajskem pa so predstavili hibridna avtomobila Corollo in Levin, za katera so hibridni sistem izdelali v tamkajšnjih razvojnih središčih, v ponudbo pa so dodali tudi hibridno različico športnega terenca RAV4. S koncem aprila je bila Toyotina flota hibridnih avtomobilov precej obsežna, saj v 90 državah in regijah po vsem svetu ponujajo 33 hibridnih in en priključno hibridni avtomobil.

Pri Toyoti so tudi izračunali, da so vozniki, ki so od predstavitve njenih prvih hibridov Coaster Hybrid EV in Priusa leta 1997 uporabljali njene hibridne avtomobile, v zrak izpustili za 67 milijonov ton manj ogljikovega dioksida in porabili za 25 milijonov litrov bencina manj, kot pa bi ga z bencinskimi avtomobili istih razredov. Toyota sicer načrtuje, da bodo do leta 2020 vsako leto prodali 1,5 milijona hibridnih avtomobilov in skupni seštevek povečali na 15 milijonov.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"