To je napaka, ki je "zaprla" Toyotine tovarne

6. 9. 2023 | STA
Deli
To je napaka, ki je "zaprla" Toyotine tovarne (foto: Profimedia)
Profimedia

Toyota je morala 29. avgusta ustaviti proizvodnjo v vseh 14 japonskih tovarnah. Zdaj vemo, zakaj.

Razlog za težave v informacijskem sistemu japonskega avtomobilskega velikana Toyota, zaradi katerih je moral ta nedavno prekiniti proizvodnjo v svojih japonskih tovarnah, je bil zaplet med posodabljanjem tega sistema, so danes sporočili iz družbe. Znova so zagotovili, da ni šlo za kibernetski napad, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kot so pojasnili v Toyoti, je med posodabljanjem informacijskega sistema prišlo do napake na strežnikih. Ker so se podatki začeli kopičiti, je zmanjkalo prostora za njihovo shranjevanje.

Ker posledično niso mogli uporabljati sistema nabave sestavnih delov, so morali 29. avgusta prekiniti proizvodnjo v vseh 14 tovarnah na Japonskem. Skupina, ki pod svojim okriljem združuje tudi manjša avtomobilska proizvajalca Hino Motors in Daihatsu, ima na Japonskem tovarne v Tokiu in še osmih prefekturah.

Vse tovarne je morala zapreti že marca, ko je zaradi kibernetskega napada prišlo do izpada sistema pri njenem domačem dobavitelju Kojima Industries. Nato je morala zaradi kibernetskega napada na računalniški sistem v pristanišču Nagoja operacije prekiniti še julija, in sicer za dva dni.

Preberite še: Koliko avtomobilov imajo Nemci? Padel je nov rekord ...

BONUS VIDEO: Ko izbira opreme pri avtomobilu naredi ključno razliko …

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol