Prihaja ena najredkejših Toyot na svetu! (FOTO)

23. 10. 2023 | Miha Rušnik
Deli

Toyota Gazoo Racing je obeležila poseben mejnik in to bodo zaznamovali s posebnim in izjemno redkim avtomobilom. 

Dirkaška ekipa Toyota Gazoo Racing je nedavno izdelala 100. primerek dirkalnika GR Supra GT4 - avtomobila, ki zmage nabira v najrazličnejših prvenstvih GT4 po vsem svetu. Ob tej priložnosti so pripravili posebno različico tega stroja!

To bo ena najredkejših Toyot na svetu, saj bodo izdelali le tri; po eno za Evropo, Azijo in Severno Ameriko!

GR Supra “GT4 100th Edition Tribute" je osnovana na GR Supri GT4 EVO, ampak ni homologirana, zato jo bodo lahko izbranci vozili le na dirkališčih. Vsi trije avtomobili se bodo precej razlikovali od običajne in dirkalne Supre.

Obarvane bodo v oranžni odtenek (Plasma Orange) in navzven se bodo od serijske GT4 razlikovale po večjih zračnikih in izboljšanih aerodinamičnih elementih. Izpušni sistem je "prikrajšan" za dušilec, tako da bo mogoče trilitrski šestvaljnik s 450 KM (261 kW) slišati daleč naokrog.

Bo Toyota predstavila novo Supro? Mogoče bo podobna temu konceptu

Poleg tega bodo vse tri imele tudi posebne luči LED, ki jih uporabljajo dirkalniki na vztrajnostnih dirkah, in popolnoma dirkaško notranjost, na školjkastih sedežih pa bo všita silhueta avtomobila z napisom "100 Edition".

Pri Toyoti so povedali, da so avtomobil izdelali za zbiratelje in prijatelje znamke, ti pa bodo zanj odšteli 220.00 evrov brez davka in cene dostave. Pri slovenskem zastopniku so dodali še, da testnega avtomobila ne bo - hja, škoda.

Preberite še: DARS obuja idejo o sekcijskem merjenju hitrosti. To so časovnica in lokacije ...

BONUS VIDEO: Najpogostejše prevare, največje napake ter kako in zakaj se avtomobile bolj splača uvoziti iz tujine?

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol