Toyota Verso že pri nas

11. 5. 2009
Deli

Novi Toyotin Verso bo od 15. maja na prodaj tudi v Sloveniji. Kai kan pomeni zanesljivo udobje in večji užitek, kar naj bi veljalo za Versa, naslednika Corolle Verso.

Verso, ki je nastal na novi platformi (in je zato lahko večji ter prostornejši), se v svojem razredu pohvali z najboljšo aerodinamiko (količnik upora znaša 0, 295) in (za doplačilo 800 evrov) največjo panoramsko strešno okno iz enega kosa. Na voljo je z dvema bencinskima motorjema (1.6 in 1.8) ter s tremi turbodizli (2.0 in dvakrat 2.2), s štirimi osnovnimi paketi opreme ter s petimi ali za doplačilo s sedmimi sedeži.

Najcenejši je petsedežni 1.6 Terra (19.400 evrov), ki je tudi edini brez stabilizacijskega VSC+, najcenejši turbodizel stane 22.700 evrov (2.0 D-4D Terra pet sedežev), najdražji pa je sedemsedežni 2.2 D-CAT (130 kW) Premium – 31.300 evrov.

Po pričakovanjih bo daleč najbolj zaželen paket opreme Luna (med drugim deljiva klimatska naprava, hlajen predal pred sovoznikom, v usnje odeta volanski obroč in prestavna ročica, šestzvočniški avdiosistem . . ), najbolj priljubljen naj bi bil dvolitrski turbodizel in največ bo menda pri nas prodanih petsedežnikov. Navigacijski sistem, ki vsebuje tudi Slovenijo in ima na trdem disku dodatnih 10 gigabajtov prostora za datoteke mp3, stane 1.900 evrov. (VK)

Foto: Toyota

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja