Tragični PRK

28. 6. 2009
Deli
Marjan Nagode na 2. dirki DP v PRK (foto: Rok Šibanc)
Rok Šibanc

Druga letošnja dirka državnega prvenstva Slovenije v paralelnem relikrosu na žalost ni dobila dirkaškega, temveč tragični epilog. Prvič po letu 1998 (GHD Ilirska Bistrica) smo namreč na naših dirkah doživeli smrtno žrtev.

Organizator dirke je v zvezi s tem poslal naslednje obvestilo:

"V soboto 27. junija je na Blagomix racing parku v IOC Zapolje potekala druga letošnja dirka državnega prvenstva Slovenije v paralelnem rallycrossu. Na žalost je na dirki prišlo do težje nesreče, v kateri je bila smrtno poškodovana 44-letna C. P. iz Tunjic, novinarka ASC Mustang, Avtokross arene, Kamniških novic in velika ljubiteljica avtošporta. V finalni dirki divizije I je voznik izgubil oblast nad vozilom in zletel preko zaščitnih gum v nesrečno novinarko. Poškodovanki je zdravniška služba, ki je vedno prisotna na avto-moto športnih prireditvah na Blagomix racing parku, takoj nudila prva pomoč, vendar žal ponesrečenki ni bilo več pomoči. Organizator, ki je imel za izvedbo prireditve vsa potrebna dovoljenja, tragični dogodek globoko obžaluje, družini pokojne pa izreka iskreno sožalje. "

Omeniti velja, da je bila pokojna na dirki kot akreditirana novinarka, kar pomeni, da se je, tako kot vsi ostali akreditirani fotografi oziroma novinarji, ob progi gibala na lastno odgovornost, saj je akreditiranim osebam dovoljen tudi dostop na kraje, ki so za gledalce sicer prepovedani - se pa po njih gibljejo na lastno odgovornost.

Ekipa Avto magazina, ki se pri opravljanju svojega dela v želji, da našim bralcem zagotovimo čim boljše fotografije, velikokrat giblje na podobnih krajih, na kakršnem je bila nesrečna novinarka, se pridružuje izrečenemu sožalju. Čim manj negativnih posledic želimo tudi Marjanu Nagodetu, dirkaču, udeleženemu v nesreči, ter organizatorjem, ki sicer vedno (kot tudi tokrat) vzorno poskrbijo za varnost tekmovanja.

Dirka je je bila zaradi nesreče prekinjena in ni bila izvedena do konca.

Foto: Rok Šibanc

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"