Trojka zdaj tudi kot limuzinski kombi

14. 5. 2012
Deli

BMW je predstavil prenovljeno serijo 3 tudi v različici Touring, torej kot kombilimuzino.

V primerjavi s predhodnikom je nova Trojka v dolžino zrasla za skoraj 10 centimetrov, 'poredila' se je za pet centimetrov, tudi v širino. Posledično tako v notranjosti ponuja več prostora tudi potnikom na zadnji klopi. Ta je za večjo uporabnost prtljažne prostornine deljiva v razmerju 40 : 20 : 40, seveda pa je večji tudi prtljažnik, ki se zdaj pohvali s skoraj 500 litri prostornine.

Za lažji dostop do prtljažnika je nova serija 3 že serijsko opremljena z ločenim odpiranjem zadnje šipe in prtljažnih vrat. Tako kot drugi modeli nove Trojke je tudi kombilimuzina na voljo s paketi opreme Modern Line, Luxury Line in Sport Line, ki je nadgradljiv še s paketom M Sport.

Motorna paleta bo v začetku obsegala dva štirivaljna (328i in 320d) in šestvaljni motor (330d). Bencinski štirivaljnik se na račun tehnologije TwinPower Turbo pohvali s 180 kW oziroma 245 'konji', štirivaljni dizelski pa s 135 kW oziroma 184 'konji'.

Šestvaljni dizelski motor zmore 190 kW oziroma 258 'konj' in je že serijsko opremljen z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom, s katerim sta ob serijskem šeststopenjskem ročnem menjalniku lahko izbirno opremljena štirivaljnika. Pri vseh motornih različicah je sistem start-stop del serijske opreme.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"