Tucson prvi SUV, ki mu Hyundai namenja oznako N Line

21. 3. 2019 | Janez Heimer
Deli

Z novim Tucsonom N Line Hyundai evropskemu trgu ponuja novo izbiro za bolj športno naravnane družinske očete – in prvič bo to oznako dobil SUV.

Hyundai je paket opreme N Line predstavil lani z modelom i30. Zdaj ga namenjajo še tistim, ki si želijo poleg športnosti tudi udobje in uporabnost v razredu SUV-ov, poleg tega pa je Tucson najbolje prodajani Hyundaiev model v Evropi. Kupcem na stari celini bo Tucson N Line na voljo s tremi pogonskimi sklopi ter tako z dvo- kot štirikolesnim pogonom.

Poleg hibridnega pogonskega sklopa z 48-voltnimi baterijami ter dvolitrskim dizelskim agregatom, ki ga je Hyundai predstavil lani, bo zdaj na voljo podoben sklop z 1,6-litrskim dizelskim agregatom ter 100 kilovati moči. Najzmogljivejša možnost ostaja hibridna z dvolitrskim dizlom, ki ponuja 136 kilovatov moči, po zmogljivosti vmesna različica pa je opremljena z bencinskim 1,6-litrskim turbinsko polnjenim motorjem ter 130 kilovati oziroma 177 'konji' največje moči.

N Line 'spremeni' tudi vzmetenje in volanski mehanizem

Pri Tucsonu z bencinskim motorjem ter močnejšim hibridnim sklopom so Hyundaievi inženirji poskrbeli za bolj odziven volanski mehanizem, pozabavali pa so se tudi z nastavitvami vzmetenja, da bi voznik lahko užival v nekoliko bolj dinamični vožnji. Vzmetenje je zadaj trše za pet odstotkov in spredaj za osem, če ga primerjamo z običajno opremljenim Tucsonom, drugačne programske nastavitve servoojačevalnika volana pa naj bi poskrbele za neposrednejši občutek na volanu.

Tucsona N Line bomo prepoznali tudi po drugačnih odbijačih in maski s temnim kromom. Opremljen bo tudi s posebnimi temnimi 19-palčnimi platišči ter črnimi ohišji vzvratnih ogledal in zadnjim spojlerjem v črni barvi. Rahlo spremenjeni so še žarometi ter potemnjeni okvirji stekel, medtem ko so vratne kljuke na Tucsonu N Line v barvi karoserije.

V notranjosti bodo potniki deležni športnih sedežev z oznako N, volanski obroč in sedeže pa bo krasil poseben rdeč šiv. Bolj športno kabino dopolnjujejo tudi aluminijaste stopalke ter v usnje oblečena prestavna ročica. Kupci si bodo lahko izbrali devet različnih karoserijskih barv.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja