Tudi Citroën Berlingo z novo podobo

20. 2. 2015
Deli

Od leta 1996 se je zanj odločilo že skoraj tri milijone kupcev.

Citroën Berlingo je eden redkih avtomobilov, ki je s svojo obliko, ki je po godu bolj poslovni rabi, prepričal tudi družine, predvsem z različico Multispace. Je izredno priljubljen pri ljudeh, ki največ stavijo na prostornost (prtljažnik 675 litrov), enostavnost in prilagodljivost. In takšnih je bilo v skoraj dvajsetih letih že več kot 2,9 milijona. Da jih bo še več, je bila prenova več kot nujna.

A ker se zmagovalnega konja ne menja, tudi Berlingo ni korenito spremenjen. Drugačen je prednji del, ki je poudarjen, a ne preveč. Nujne so seveda LED dnevne luči, nova je tudi okrasna prednja maska.

Tudi v notranjosti ni revolucije. Novi so nekateri materiali in barve, pa tudi 7-palčni zaslon na dotik. Na njem so zbrane multimedijske funkcije in navigacija, omogoča pa tudi zrcaljenje pametnega telefona z aplikacijo Mirror Screen. Še vedno pa ostaja Berlingo prvak med avtomobili, ko je govora o odlagalnih površinah in predalih - odvisno od opreme nudijo kar 170 litrov prostora.

Tudi Berlingo zna zdaj sam v sili zavirati in preprečevati nalete po zaslugi sistema Active City Brake (do hitrosti 30 km/h), težave pri parkiranju pa bosta poskusila rešiti tudi kamera za vzvratno vožnjo in parkirni asistent.

Prenovljena in obogatena je ponudba motorjev, ki je na voljo od začetka njegove prodaje, bogatejša še za družino dizelskih motorjev BlueHDi. To je nova generacija motorjev, ki jih Citroën ponuja od druge polovice leta 2013 in ki se postavljajo predvsem z manjšo porabo goriva in nižjimi izpusti škodljivih snovi ter tako seveda izpolnjujejo normative EU6. Omenjeno ponudbo pa Citroën dopolnjuje tudi z električno različico, katere domet s polnimi baterijami naj bi bil spoštljivih 170 kilometrov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord