Carlssonova ženevska ponudba

15. 3. 2009
Deli

Nemški Carlsson, ki ima za avtomobilsko javnost vselej pripravljeno kakšno novost, je premiero svojih izdelkov tokrat 'tempiral' za ženevski avtomobiski salon.

V sodelovanju z Aignerjem je spet nastala prestižna tunersko-usnjarska kombinacija, ki sliši na ime CK 55 RS Rascasse.

Narejena je na osnovi Mercedes-Benzovega modela GL 500, katerega 5, 5-litrski osemvaljnik po predelavi zmore 456 'konjev' (68 več kot serijski) in 640 njutonmetrov navora (prej 530), kar zadošča za 5, 9-sekundni pospešek z mesta do 100 km/h.

Zunanjo podobo vpadljivo dopolnjujejo črna in bordo barvna kombinacija ter lahka 23-palčna tridelna platišča. V notranjosti je s temnordečim usnjem in z drugimi detajli svoje odtise pustil Aigner, za dodatno razvajanje pa poskrbita vgrajena hladilnik in 'avtomobilski kino'.

Interesenti se bodo lahko potegovali za 20 vozil, ki s ceno 228.500 evrov (pričakovano) ne bodo prav poceni. Zato pa je Carlsson z agresivnejšo cenovno politiko nastopil pri svojem novem desetkrakem platišču 1/5 Revo (v 19- in 20-palčni velikosti dobavljivem za skoraj celotno Mercedesovo proizvodno paleto), katerega cene se začnejo pri 475 evrih.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"