Edo Mucielago LP 710 Audigier

25. 1. 2009
Deli

Tuner Edo Karabegović se v svojem poslanstvu vztrajno 'oklepa' skupine podjetij, ki predelujejo superšportnike in dosegajo hitrostne rekorde. Poleg nemških so mu še posebej pri srcu italijanski modeli, kar je pokazal s predelavami Lamborghinijev in celo Maseratijevega MC12.

Tokrat se je zopet 'spopadel' z bikom iz Sant' Agate, za zaveznika pa je po vzoru dokazanega tandema Carlsson-Aigner, ki smo ga predstavili v prejšnji številki Avto magazina, vzel francoskega modnega oblikovalca Christiana Audigierja.

Nastala je kreacija, imenovana LP710, ki ji je Karabegović vdahnil 700 'konjev' moči in 710 njutonmetrov navora, Audigier pa je prispeval 'grafično podobo' notranjosti (s prestižnimi materiali vred) in zunanjosti, ki z mrtvaškimi glavami na mat črni podlagi spominja na pirate. Tako predelani Lambo z mesta do 100 km/h potrebuje le 3, 2 sekunde, kazalec na merilniku hitrosti pa se ustavi šele pri številki 360.

Užitki bodo namenjeni zgolj petim petičnežem, ki bodo lahko zmogljivosti svoje nove igračke brezplačno preizkusili na hitrostnih poligonih v nemškem Papenburgu ali italijanskem Nardu.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"