Hamannov BMW M6 Edition Race

11. 12. 2006
Deli
Hamannov BMW M6 Edition Race

Hamannov BMW M6 Edition Race je za vse, ki jim običajna zverina M6 ni dovolj.

Nemški Hamann stroju iz Bavarske predela živahen desetvaljnik tovarniške moči 507 ’konjev’. V prvi fazi odpravijo le blokado, kar nanese končno hitrost okoli 300 kilometrov na uro, ki je sicer tovarniško omejena na 250 kilometrov na uro. V fazi dve posežejo v motorno elektroniko in povečajo moč za okoli 30 ’konjev’ in 15 Nm. Tretja faza z novimi bolj športnimi katalizatorji, športnim filtrom in drugimi predelavami prinese največ: porast 60 ’konjev’ in 54 Nm. Končna hitrost znaša v tem primeru 320 kilometrov na uro.

Poudarek je na predelavi zunanjosti, ki M6 spremeni v bolid serije DTM. Na vse strani, od strehe do stranic in prednjega ter zadnjega dela, nataknejo pri Hamannu dodatke iz steklenih vlaken in kombinacije ogljikovih vlaken in kevlarja. Hamann podaljša odbijača (v prednjem je prostor za še en par žarometov), natakne pragova in še kopico krilc, ki M6 tudi razširijo. Zadek krasijo štirje zaključki izpušnega sistema premera 90 milimetrov.

Karoserija je znižana, spredaj za 30 in zadaj za 25 milimetrov. Zavore spredaj so druge, bolj športne. Na zalogi so platišča velikosti od 19 do 20 palcev, z najbolj divjo kombinacijo gum spredaj 255/30 ZR 21 in 295/25 ZR 21 zadaj. V notranjosti kupec izbira med dodatki iz ogljikovih vlaken, usnja, brez težav vgradijo Playstation, TV ali enoto DVD.

Mitja Reven

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol