Mansoryjev Haute Couture

8. 4. 2008
Deli

Mansory, specialist za dodelave predvsem prestižnih avtomobilov, je na salonu v Ženevi predstavil tri novosti, ki že v osnovnih različicah (na svojih področjih) pomenijo visoko modo.

Ferrari 599 GTB Fiorano, Mercedes Benz SLR McLaren in Rolls Royce Drophead Coupe` po novem slišijo na imena Stallone (599), Renovatio (SLR) in Bel Air (RR). Vsem je skupno oplemenitenje notranjosti in zunanjosti, Stallonu in Renovatiu pa tudi oplemenitenje pod motornim pokrovom.

Trojico odlikujejo ročno izdelani dodatki iz najbolj kakovostnih materialov, pri čemer tuner pri usnjenem oblazinjenju ni pozabil niti na posebne šive iz dragega sukanca. Renovatio zmore po prenovi 700 ‘konjev’ in 880 njutonmetrov navora, Stallone pa glavno gred s kompresorjem skladno z ‘mišičastimi’ asociacijami, povezanimi z njegovim imenom, ‘obremeni’ s kar 720 ‘konjskimi’ močmi. Platišča, ki so del skladne zunanjosti, so vsaj 20-palčna (v primeru Bel Aira celo 22-palčna), ne manjka pa seveda niti precej dodatkov iz lahkih ogljikovih vlaken.

Cena predelave je za navadne smrtnike precej nepomembna, se je pa tudi tu potrdilo, da je dobra glasba po navadi draga.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja