Video: Razdrti BMW

29. 8. 2007
Deli

15. avgusta se je v okviru akcije JVC-ja in Avto magazina končal izbor avtomobila. V delavnici Bug Customsa je že Martinov BMW serije 3 (trenutno sicer napol razdrt), ki se bo 8. in 9. septembra na Auto Motor Showu predstavil z vrhunsko JVC-jevo avtoakustiko.

Odločitev ni bila lahka. Večina prijav (bilo jih je več kot 50) je bila zanimivih, zato smo se morali odločiti za finale, na katerega so bili povabljeni štirje lastniki prijavljenih avtomobilov. Toyota Celica je odpadla, ker je bila na dopustu (lastnika, ki se je prijavil, nato pa odšel iz Slovenije, sicer ne razumemo), prišli pa so Honda Civic, BMW 3 Touring in Opel Calibra.

Odločitev, v kateri avtomobil vgraditi JVC-jevo vrhunsko avtoakustiko, je sprejela žirija Triona (JVC), Bug Customsa in Avto magazina. Nanjo je vplivalo več dejavnikov, od videza avtomobila do njegove primernosti za vgradnjo JVC-jevih zvočnikov, ojačevalcev, centralne enote . . Odločili smo se za Martinovega BMW-ja 3 Touring. Sledil je podpis pogodbe in avtomobil se je znašel v garaži Bug Customsa. Pogled nanj po nekaj dneh predelave za lastnika verjetno ni bil najlepši, saj je v notranjosti manjkalo vse - od vratnih tapet, do sredinske konzole na armaturni plošči. Martin bi se verjetno prijel za glavo tudi ob pogledu na nekatere zvarjene dele karoserije.

Vendar mojstri Bug Customsa že vedo, kaj delajo, in pripravljajo presenečenje. Tako v notranjosti kot zunanjosti. Avtomobil, v katerega vgrajujejo vsestranski večpredstavnostni center, bo prvič na ogled na septembrski avtomobilski prireditvi na Gospodarskem razstavišču. Poglejte na Trionov in na Avtomagazinov razstavni prostor, naredite pa še krog do razstavišča Bug Customsa, kjer bo še veliko presenečenj.

O BMW-ju 3 Touring vam ne bi radi povedali preveč (poglejte si ga na salonu), zato za zdaj le nekaj namigov. V sredinski konzoli, ki so jo morali predelati, premaknili pa so tudi del klimatske naprave, se bo bohotil večpredstavnostni avtoradio KW-AVX800 z DVD-, CD-, SD- in USB-predvajalnikom ter sedempalčnim širikozaslonskim monitorjem, ki je občutljiv za dotik. Povezan bo z ojačevalnikoma KS-AX6801 (izhodna moč 1200 W) in KS-AX6604 (izhodna moč 800 W) ter nizkotoncema CS-GW1.000, velikima 25 centimetrov in z maksimalno močjo 1.200 W. Mojstri Bug Customsa vgrajujejo v prednja vrata zvočnike CS-FS6 (16 palcev, 300 W), v zadnja vrata in vrata prtljažnika pa CS-FS5 (13 palcev, 240 W, RMS 80 W).

S kamero smo posneli nekaj utrinkov z začetka predelave.

Mitja Reven, foto in video:? Aleš Pavletič

Za ogled potrebujete Flash vsadek (plug-in). Video je velik 9, 4 Mb.

JVC_prvic