Vroče misli

27. 2. 2009
Deli

Čeprav je zunaj še hladno, si zlahka predstavljamo, kako bi Carlssonov CK63 RS ogrel srce voznika in bržkone tudi kakšne dolgonoge spremljevalke na desnem sedežu.

Nemci so interpretacijo Mercedesovega SL 63 AMG začinili s – po besedah Carlssonovega šefa trženja Stefana Müllerja – najbolj mat črno zunanjostjo, kar jih je avtomobilski svet videl do tega trenutka.

Za višji utrip poleg cene, ki z 272.500 evri ni prav skromna, seveda poskrbi tudi predelani 600-'konjski' osemvaljnik (s 705 njutonmetri), katerega izgorevanje se pripravlja v prostorninsko še vedno nespremenjenih valjih. S takšno raketo stotica 'pade' po pičlih štirih sekundah, veselje ob silovitem pospeševanju pa se konča šele pri 325 km/h.

Zunanjo podobo dopolnjujejo aerodinamični paket, do 30 milimetrov nižje podvozje, 20-palčna platišča in velike zavore (premer prednjih kolutov je denimo 398 milimetrov, zadnjih 330) s šestbatnima čeljustma spredaj in štiribatnima zadaj, vse iz Carlssonovega hišnega repertoarja. Svoj pečat so Nemci pustili tudi v notranjosti, kjer vas po 'soočenju' z 'lambo' vrati čaka še prestižno oblazinjenje s simbolom Carlssonovega konjiča.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol