Uber je pred vrati Ljubljane

21. 9. 2016
Deli
Uber je pred vrati Ljubljane (foto: Profimedia)
Profimedia

Pred nekaj tedni je ob Blejskem strateškem forumu direktor Uberja za jugovzhodno Evropo Davor Tremac poudaril, da si želijo svojo stritev vsaj v Ljubljani uvesti še pred koncem leta. Kot je videti, jim bo uspelo.

V Ljubljani naj bi bila uvedba Uberja oziroma Uber Ljubljana, kot se bo imenoval, tik pred zdajci. Z mestom Ljubljana so že dosegli dogovor, da bodo vsi Uberjevi avtomobili, ki jih bo poganjala elektrika, v enakih barvah kot avtomobili LPPjevega projekta Eurban, poleg tega pa bodo tovrstni Uberjevi avtomobili imeli tudi nekatere ugodnosti pri vožnji po Ljubljani.

Ljubljanski župan Zoran Janković, ki smo ga o tem povprašali, nam ugodnosti sicer še ni želel razkriti, je pa dokaj logično, da bo šlo za pravico vožnje po pasovih namenjenih javnemu potniškemu prometu in taksijem in verjetno tudi za nekateri odpustke na področju parkiranja in vožnje po površinah, na katerih je promet sicer omejen. Na vprašanje, kdaj točno Uber prihaja v Ljubljano je je bil župan dokaj jasen: "so tik pred vrati."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja