Imamo prve, še neuradne fotografije povsem razkritega Ferrarijevega prihajajočega SUV-a!

22. 2. 2022 | Janoš Pečnik
Deli

Na splet so ušle prve fotografije razgaljenega Ferrarijevega SUV-ja Purosangue v predserijski različici.

Odkar so pri Ferrariju priznali, da res razvijajo SUV, je pozornost medijev na višku. Večkrat je že bilo videti fotografije močno zakamufliranih testnih mul in nič ni kazalo na to, da bi se Ferrari, ki ga bodo poimenovali Purosangue, povsem razkril javnosti.

No ja - presenetljivo je sedaj iz tovarne na Instagram profilih @cochespias in @wilcoblok ušla fotografija predserijskega Purosanguea! Ja, očitno gre res za Ferrarijev SUV oziroma križanca z občutno višjo in robustnejšo konstrukcijo, kot smo je sicer vajeni pri Ferrarijevih avtomobilih. Luči spredaj najbolj spominjajo na SF90, Ferrarijev priključni hibridni superšportnik, zadnje pa na šestvaljni model 296 GTB, pod katerimi je velik difuzor. Od strani pa je Purosangue pravi SUV s črnimi obrobami okoli koles in zaščito na pragovih.

Dve različici - ob hibridih z V6 ali V8 motorjem tudi V12?

Okoli pogona še ni bilo doslej nič potrjenega. Precej mogoče pa je, da bo Purosangue imel več pogonskih različic, česar pri Ferrariju nismo vajeni. Govori se o prisilno polnjenem šest ali osemvaljniku z električno pomočjo, ki naj bi mu sledila tudi različica s 6,5-litrskim atmosferskim V12 motorjem iz modela 812 Superfast. V primeru elektrificiranega pogonskega sklopa iz modela 296 GTB z motorjem V6 bi Purosangue zmogel 611 kW (830 KM), medtem ko priključni hibrid z dvojno prisilno polnjenim V8 prinese več kot 1000 konjskih moči (746 kW / 1.014 KM).

Prav mogoče je, da bo šlo pri Purosangu za drugačno konfiguracijo pogonskega sklopa, saj je motor nameščen spredaj, tako šest kot osemvaljnik pa sta že sama po sebi precej potentna. Verjetno pa ni potrebno posebej omenjati, da bo morebitna V12 različica povsem drugačna zver. Kakorkoli, na uradne informacije ne bo več treba dolgo čakati, saj naj bi Purosangue predstavili še letos, na ceste pa prihaja menda že v prihodnjem letu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja