Ultimativni in unikatni Aston Martin Vantage GT12 Roadster

29. 6. 2016
Deli

Aston Martinova manufaktura Q by Aston Martin je v unikatni obliki predstavila Aston Martin Vantage GT12 Roadster, najbolj radikalni roadster te britanske znamke doslej.

Kot unikatni primerek so ga v devetih mesecih izdelali po naročilu določenega kupca, kot osnova zanj pa je seveda služil superšportnik Vantage GT12 Coupe s posebno 600-'konjsko' različico atmosferskega 6-litrskega motorja V12 v kombinaciji s sedemstopenjskim menjalnikom Sportshift III. Med tehničnimi poudarki so še sesalni razdelilnik in cev kardanske gredi iz magnezija ter izpušni sistem iz titana.

Zunaj se poleg tega, da nima strehe, roadster od kupeja loči po številnih dodanih panelih iz ogljikovih vlaken, pod karoserijo pa se skrivajo dodatni oporni elementi, s katerimi so strokovnjaki za dinamiko zagotovili, da ima roadster enako odlične vozne lastnosti kot kupe. Ker prihaja iz oddelka Q by Aston Martin, so avtomobilu seveda namenili tudi unikatno barvo in opremo.

Pri Astonu Martinu pravijo, da je Vantage GT12 Roadster njihov prelomni projekt, saj so prvič zares prišle do izraza sposobnosti oddelka Q by Aston Martin, v katerega so nedavno vključili tudi oddelek Aston Martin Advanced Operations, kjer je med drugim nastal tudi originalni Vantage GT12 Coupe.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja