Je to pravo ultimativno terensko vozilo?

20. 1. 2022 | Janoš Pečnik
Deli

Brabus predstavlja novo razkošno vozilo za terenske dogodivščine - BRABUS 800 Adventure XLP Superblack, ki je tudi tokrat predelan Mercedes razreda G.

Gre pravzaprav za predelan Mercedes-AMG G 63, ki je tudi tokrat prejel značilen Brabusov tretma. Karoserijo nove generacije Mercedesove ikone so oplemenitili z dodatki "widestar" in tradicionalno Brabusovo metalno črno barvo "obsidian black". Pa potem z dodatki iz karbonskih vlaken, iz katerih so narejeni tudi zaključki izpušnih cevi z ambientalno osvetlitvijo.

Na dodatnem cevastem odbijaču spredaj je nameščen vitel, na strehi prtljažnik, v kesonu zadaj (ta Brabus je pravzaprav pick-up) pa prostor za rezervno kolo. Torej vse, kar je potrebno za pravo pustolovščino. Tematika se nadaljuje v razkošni notranjosti, ki je oblečena v črno usnje, perforirano in zašito v obliki školjk in diamantov, polna prepoznavnih Brabusovih logotipov in vzorcev. Ne manjka niti analogna ura znamke Panerai.

Pri Brabusu mu pravijo superšportnik. No ja, sodeč po moči, ki jo proizvede štirilitrski dvojno prisilno polnjeni V8 motor, je oznaka primerna. Zmore namreč 588 kW oz. 800 konjskih moči ter kar 1000 Nm navora, do 100 km/h pa pospeši v 4,8 sekundah. Ta pošastna moč se na podlago prenaša preko devetstopenjskega samodejnega menjalnika. Najvišja hitrost je elektronsko omejena na 210 km/h.

Tudi novi razred G v Brabusovi preobleki vozi na 22-palčnih kovalnih platiščih, namenjeni rabi na brezpotjih. Navsezadnje veliko obljubljata že portalni osi, izjemno visoka oddaljenost od tal ter istem za nadzor vzmetenja "Brabus ride control".

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja