Ultralahki izpušni sistem za Mercedes-AMG S 63 AMG Coupé

16. 9. 2015
Deli

Akrapovič je razvil najlažji izpušni sistem s homologacijo za Mercedes-AMG S 63 AMG Coupé. Seveda je izdelan iz titana.

Akrapovičevi inženirji so se spopadli z izzivom, kako nadgraditi avtomobil, ki se že sam po sebi uvršča med najboljše na svetu. Uspelo jim je razviti izpušni sistem, ki zmanjša težo in izboljša zmogljivosti avtomobila ter mu ustvari raznoliko zvočno podobo.

Izpušni sistem, ki so ga uvrstili v linijo Evolution Line, je v celoti iz kakovostnega titana, vključuje pa tudi dele, ki so jih ulili v Akrapovičevi livarni. Izjemna natančnost je bil potrebna predvsem pri izdelavi aktivnega X-kosa povezovalnih cevi, ki s pomočjo lopute omogoča, da se izpušni plini iz obeh strani motorja mešajo in ustvarijo boljši pretok, s čimer se izboljšajo tudi zmogljivosti osemvaljnega biturbo motorja.

Akrapovičev izpuh namreč 430 tovarniškim kilovatom Mercedesa-AMG S 63 AMG Coupé doda še 8,6 kilovata moči in mu poveča tudi navor. Ker temperature v takšnem izpuhu dosežejo 800 stopinj Celzija so bile uporabljene samo posebne titanove, ki so za 45% lažje od jekla. Toliko lažji od serijskega je tudi Akrapovičev izpuh. Inženirji so prvič v liniji Evolution uporabili tudi povezavo titana z ogljikovimi vlakni, ki poudarijo zadek avtomobila.

Veliko pozornosti je bilo posvečene tudi zvoku izpušnega sistema in oblikovanju dveh zvočnih profilov. S preprostim pritiskom na gumb, ki upravlja aktivni X-kos, lahko izpušni sistem iz motorja izvabi bogat, poln in prijeten zvok ali pa močnejši rohneči zvok, ki je bolj značilen za ameriške športnike.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol