V BTC-ju salon za vozila BMW i

12. 3. 2015
Deli

Pri BMW-ju Slovenija so v ljubljanskem BTC-ju (točneje v Kristalni palači) odprli nov salon, kjer bodo prodajali svoja električna vozila z oznako i. Znane so tudi že naše cene za i3 in i8.

Čeprav so na uradnem odprtju prodajalne že predali ključe prvega BMW-ja i3 kar predstavniku BTC-ja, se zavedajo, da bodo na začetku trije posebej izšolani prodajalci skupaj s tremi mehaniki bolj svetovalci kot prodajalci in polno zaposleni serviserji. "Toda napredek je sestavljen iz majhnih korakov," je poudaril generalni direktor BMW Group Slovenija Lothar Schupet, vendar hkrati še dodal, da BMW i ponuja rešitve prihodnosti že danes. Po njihovih predvidevanjih bo več kot 60 odstotkov svetovne populacije do leta 2030 živelo v mestih, zato bodo električni avtomobili kmalu realnost. 

Salon je nastal v sodelovanju s podjetjem Avto Aktiv, na začetku pa bodo ponujali model i3 za ceno 36.550 evrov (oziroma z motorjem za podaljšanje dosega za 41.200 evrov) in športnega i8 za 136.800 evrov. Prvi ima domet 160 kilometrov (300 s podaljševalnikom dosega), drugi pa omogoča 37 kilometrov dometa zgolj na električni način oziroma 600 kilometrov skupnega dosega. Ob tem velja še enkrat omeniti, da i8 omogoča pospešek od 0 do 100 km/h v samo 4,4 sekunde in porabo goriva zgolj 2,1 litra na 100 prevoženih kilometrov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol