V Celovcu Mazdino skladišče za jugovzhodno Evropo

3. 1. 2013
Deli

Pri Mazdi nestrpno pričakujejo začetek prodaje nove Mazde6, a jasno je, da avtomobilske tovarne ne služijo samo s prodajo novih avtomobilov – velik del zaslužka prinese tudi prodaja nadomestnih delov in dodatne opreme.

Tako Mazda CSEE (Central & SouthEast Europe) s sedežem podjetja v Celovcu v letu ustvari kar za 70 milijonov evrov prometa le z nadomestnimi deli. V skladišču nadomestnih delov v Celovcu je na 7.000 m2 površine za skupno 4,5 milijona evrov blaga. Od 110 zaposlenih pri podjetju Mazda CSEE jih skoraj polovica dela v skladišču in logistiki.

V vsakem trenutku je mogoče izpolniti 96 odstotkov vseh naročil. Z ekspresno nočno dostavo iz omenjenega skladišča oskrbujejo 458 Mazdinih pooblaščenih trgovcev in serviserjev v 15 državah CSEE.

mazda celovec

Nedavno so spremenili logistiko, saj Mazdini nadomestni deli ne potujejo več prek Mazdinega centralnega evropskega skladišča v Bruslju, ampak prispejo z ladjo iz Japonske v Trst, od tam pa jih s tovornjaki prepeljejo v regionalno skladišče v Celovcu ter kasneje k pooblaščenim trgovcem in serviserjem. Tako so prihranili številne prevožene kilometre na relaciji prevzem-skladišče, ob manjših stroških pa pri Mazdi poudarjajo tudi manjši ogljični odtis.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"