V iskanju Slovenskega avta leta 2018 – odločitev bo znana danes zvečer

18. 1. 2018
Deli

Pet finalistov smo preizkusili na Vranskem; vključno z asistenčnimi sistemi za preprečevanje naleta in prepoznavanje pešcev.

Na Vranskem v Centru varne vožnje AMZS smo se zbrali novinarji vseh medijev, ki sodelujejo pri izbiri zmagovalca Slovenskega avta leta 2018 in preskusili ter primerjali pet finalistov.

Okoli 30 predstavnikov 'sedme sile' si je vzelo čas za temeljit zadnji preskus petih finalistov; Mazde CX-5, Honde Civic, Peugeota 5008, Volkswagna Pola in Škode Kodiaqa. Kljub rahlemu sneženju v noči pred zborom pa so bili v CVV AMZS dobri (zimski) pogoji za primerjavo, tudi lege na cesti, okretnosti ali delovanja različnih elektronskih varnostnih sistemov. Prav je prišel tudi pogovor s predstavniki petih znamk o tem, kako so se finalisti že uveljavili na slovenskem trgu in kaj vse še nameravajo s svojimi avtomobili v bližnji prihodnosti.

Člani uredništev Dela in Slovenskih novic, Dnevnika in Nedeljskega dnevnika, Motorevije AMZS, Vala 202 in Avtomobilnosti, Siola, Večera in Evo Magazina ter mi iz Avto magazina smo preživeli prijeten delovni dan ter spoznali, da je o in v avtomobilih vedno mogoče najti še kaj novega.

Seveda je bil najpomembnejši del v odločanju o tem, kako peterico finalistov razvrstiti. Uredništva so nato imela primeren čas za premislek, o tem, kako smo glasovali in kdo je letošnji zmagovalec izbire za Slovenski avto leta 2018, pa bomo tudi na našem internetnem portalu objavili danes, 18. januarja 2018 ob 20:00.

Tomaž Porekar
foto: Uroš Modlic