Novice Promocijsko sporočilo

V Lidl po vse, kar potrebujete za svoj avto in garažo

26. 9. 2019
Deli

Od četrtka, 26. 9., pa vse do odprodaje zalog se boste v trgovinah Lidl lahko opremili z vsem, kar potrebujete za nego svojega avtomobila in za popolno opremljenost garaže.

V bogati ponudbi izdelkov smo opazili široko ponudbo avto kozmetike. Usnjeno krpo W5, ki stane le 5,99 evra, je dobro imeti vedno pri roki, odlikujejo pa jo britanski standard 'first class' za kakovost,  visoka vpojnost vode, enotna in enakomerna struktura brez tankih ali trdih mest, lukenj, izboklin ali šivov. Narejena je iz naravnega usnja, strojenega iz okolju prijaznega ribjega olja. In še nasvet za uporabo, da vam bo usnjena krpa dolgo dobro služila:

Najprej jo pred uporabo večkrat izperite v mlačni vodi, med brisanjem pazite, da ste dobro splaknili ostanke avto šampona ali kakšnega drugega čistila, ki sicer raztapljajo maščobe. Nikoli ne uporabljajte topil ali bencina, predvsem pa jo vedno po uporabi dobro splaknite v mlačni vodi; če je umazana, lahko tudi z nekaj mila. Še to, krpo vedno posušite na zraku, in ne na radiatorju ali soncu, saj bi vam to usnjeno krpo uničilo že po prvi uporabi.

Za sijoče pnevmatike brez razpok si lahko pomagate s peno za nego pnevmatik W5. Ta varuje gumo pred prezgodnim staranjem, ki je posledica izpostavljenosti močnim sončnim žarkom. Ob pravilni in redni uporabi bodo pnevmatike sijoče in predvsem črne barve ter ne črne z odtenki sivine. Pri uporabi pazite na navodila, ki so na embalaži, vse skupaj vedno najprej dobro pretresite ter peno nanesite z razdalje 10 do 20 centimetrov. Pri tem pazite, da pene ne nanašate na tekalno površino ali na zavore. Cena pene (600 ml) za nego pnevmatik znaša 2,99 evra.

Sijoč videz vašega avtomobila in zaščito pred zunanjimi vremenskimi vplivi lahko dosežete z rednim nanašanjem tekočega voska. A vseeno pazite na osnovna pravila voskanja. Za ročno voskanje mora biti avto seveda povsem čist in suh, torej ga voskate po tem, ko ste ga oprali in dobro zbrisali z usnjeno krpo. Tekoči avto vosek W5 nato nanesete na mehko krpo in ga postopoma s krožnimi gibi nanašate na površino. Vedno ga voskajte le takrat, ko je suho in sonce ni močno; če imate ustrezno veliko garažo, bo to dobra rešitev. Pri tekočem vosku W5, ki stane le 1,99 evra, nam je všeč tudi to, da vsebuje 'carnauba' vosek ali 'brazilski vosek', ki je rastlinskega izvora in pridobljen iz palmovega listja, ki raste samo v severni Braziliji. V bistvu gre za vosek, ki ga uporablja tudi živilska industrija.

V široki izbiri sprejev W5 za različne namene, kot je sprej za zaščito proti koroziji, sprej za verige ali univerzalni večnamenski silikonski sprej, smo našli tudi nekaj, kar mora imeti doma vsak motorist ali kolesar, sprej za čiščenje pogonske verige W5, ki stane 1,99 evra. To je edini pravi način, da hitro in temeljito odstranite umazanijo, olje in maščobo s pogonske verige. Nikar pa tega ne počnite z bencinom, ker to ni ne čisto niti ekološko. Za pogostejše čiščenje sicer obstajajo tudi plastične priprave oziroma posodice; če to počnete manj pogosto, pa lahko verigo očistite tudi tako, da njeno okolico, tla in zadnjo gumo z zadnjimi 'vilicami' vred zaščitite s kartonom ali papirnatimi brisačami. Če ste med tistimi, ki že zelo dolgo niste očistili verige in bo umazanija še vedno delno prisotna, predlagamo uporabo mehke krtače, v skrajnem primeru pa celo zobne ščetke. Po tem sprej W5 za čiščenje verige še enkrat nanesite in na koncu verigo zbrišite s suho krpo ali papirnato brisačo. Po čiščenju verigo seveda dobro podmažite s sprejem za verigo, da vam bo dobro in dolgo služila. Suha ali umazana veriga namreč hitreje izgubi svoje lastnosti, ne omogoča motorju, da se v celoti izkoristi njegova moč, v skrajnih primerih pa postane prehitro ohlapna ali se celo strga. To pa je seveda res zadnja stvar, ki so jo želite, da se vam zgodi med vožnjo.

To so le nekateri izbrani artikli, ki smo jih tudi preizkusili, in rečemo lahko, da solidno opravijo svojo nalogo oziroma – glede na zelo ugodno ceno – zelo dobro.

V Lidlovih trgovinah boste sicer našli še številne druge priročne izdelke, od dišav za prijeten vonj v avtomobilu do vlažnih krp za hitro čiščenje plastičnih in steklenih površin, osvežilec klimatske naprave, pokrove platišč dimenzij 13, 14, 15 in 16 palcev, stojalo za skladiščenje pnevmatik, sprej za hitro popravilo predrte pnevmatike, gasilni aparat za v avto, mini kompresor, polnilnik za akumulator, prevleke za sedeže, set žarnic, brisalce, držalo in polnilnike za pametni telefon, gumijaste preproge in celo visokotlačni čistilec za pranje. Vsi, ki bi želeli svojo vožnjo snemati, pa boste našli tudi kamero za na armaturno ploščo.

Več o ponudbi za avtomobiliste najdete tudi na www.lidl.si.