V Mercedesih bo pot kazal Garmin

9. 4. 2013
Deli

Daimler AG je izbral Garmin kot globalnega dobavitelja navigacij za prihajajoče Mercedes-Benz modele.

Garminove navigacije bodo v celoti integrirane v Mercedesove infozabavne sisteme v naslednjih štirih letih. Mercedesovi prihodnji modeli ozirom njihovi infozabavni sistemi pa bodo tako temeljili na Garminovem uporabniškem vmesniku, ki bo enostaven za uporabo. Tako kot je že v nekaterih avtomobilih, bo tudi v Mercedesih centralnemu zaslonu vgrajenemu v sredinsko konzolo v pomoč še dodatni manjši, vgrajen v armaturno ploščo.

Mercedesov infozabavni sistem bo mogoče upravljati preko centralnega nadzornega vrtljivega gumba ali z glasovnimi ukazi. Poleg tega bo Garminova navigacijska programska oprema naslednje generacije zagotavljala tudi ključne informacije o lokaciji za sistem ADAS (ang. Advanced Driver Assistance), ki voznikom nudi pomoč v težavnih situacijah.

'Izbira s strani Daimlerja, za njihovega globalnega prvostopenjskega partnerja na področju navigacij, je potrditev Garminove naraščajoče sposobnosti in izjemne kakovosti izdelkov na področju avtomobilske industrije,' je povedal Matt Munn, Garmin managing director automotive OEM. 'Počaščeni smo z Daimlerjevim zaupanjem v Garmin in veselimo se sodelovanja z njimi pri dobavi naše navigacije najzahtevnejšim voznikom na svetu.'

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol