V novem Avto magazinu: nova Mazda3, VW Golf GTD in poceni zavarovanja

27. 6. 2013
Deli
V novem Avto magazinu: nova Mazda3, VW Golf GTD in poceni zavarovanja

Mazda je, da bi primerno zasnovala svoj tretji rod trojke, posegla po posebnih prijemih. Pravijo namreč, da je za uspeh v nižjem srednjem razredu v Evropi (obsega kar četrtino vseh prodanih avtomobilov na stari celini) treba narediti veliko več kot običajne korake. Kaj in kako so naredili pa si lahko preberete v novi številki Avto magazina.

Za vas smo preverili tudi ponudbo novih vrst avtomobilskih zavarovanj in pripravili nasvete, katera so najprimernejša in najcenejša za različne tipe voznikov!

Svojo ponudbo limuzinskih modelov je dopolnil Audi. V svojo paleto avtomobilov je uvrstil še eno limuzino, tokrat ta sliši na ime A3. Takšni projekti po večini niso najbolj posrečeni, a zdi se, da je Audiju uspelo narediti izjemno všečno in kvalitetno limuzino.

Ko je govora o Volkswagnovem Golfu, se vsaj polovica sogovornikov dobrohotno muza, če omenimo GTI, se jim pridruži še polovica prej zadržanih. A v časih ki jih živimo, je za marsikoga nakup športnega avtomobila prevelik zalogaj, drugače pa je, če ima avto dizelski motor. In v ta namen so pri Volkswagnu izdelali GTD, torej dizelski GTI. Čeprav je slednji eden in edini...

Alternativi pogoni so vse bolj prisotni v avtomobilski industriji. Celo bolj kot hibridi so večini dostopnejša vozila na plin in tudi teh je že v serijski ponudbi vse več. Tudi pri Audiju, ki sicer stavi na zemeljski plin (CNG) in bo že jeseni na trg poslal A3 Sportback g-tron.

Med avtomobilskimi testi je v tokratni številki zagotovo prva zvezda Oplova Astra OPC. Če še ne veste - kratica pomen Opel performance center, kar seveda z drugimi besedami lahko povemo, da je govora o čistokrvni športnici. Dobesedno!

Tisti bolj družinsko usmerjeni ne prezrite primerjave dveh enoprostorcev - Peugeota 5008 in Toyote Verso; hkrati smo preskusili tudi prenovljeni Renault Scenic, tokrat v različici Xmod, ki naj bi obvladala tudi vožnjo po neutrjenem terenu.

S ponovnim preskusom Oplove Mokke, tokrat z bencinskim motorjem, smo popravili krivico avtu, ki se v Evropi več kot odlično prodaja. Druga zvezda letošnjega leta prihaja z daljne Japonske - Mazda6. Preskusili smo še en svetovni avto, Renault Fluence, ponovno pa je na vrsto prišla naša supertestna Ford Fiesta, ki pod prednjim pokrovom skriva le litrski motor, ki pa je - seveda, motor leta!

Ljubiteljem motociklov je namenjen test dveh motorjev, ki sta med zadnjimi predstavniki svoje znamke, namreč Husaberg se po 25 letih žal poslavlja. Vsem ostalim avtomoto in športnim navdušencem pa ponujamo številne zanimivosti, rezultate dirk in še marsikaj v rubriki 100 Oktanov.

Avto magazin 15/2011 izide 11. julija 2013. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"