V novem Avto magazinu: Golf CC, Mazda 3, Maserati Ghibli in Golf Variant!

11. 7. 2013
Deli

Ekskluzivno razkrivamo VW Golf CC, preskusili smo novo novo Mazdo3 in Golf Variant ter sedli za volan novega Maseratija Ghiblija.

O Golfu zagotovo naši bralci že veliko veste, marsikomu je Golf všeč, tako kot številnim avtomobilističnim žirijam, ki so ga okronale za slovenski, evropski in celo svetovni avtomobil! A njegovega pohoda sedme generacije, še ni konec, po vseh različicah, ki so že na voljo, bo med drugim leta 2015 na ceste zapeljal tudi Golf v štirivratni, a kupejevski različici, torej CC. Več si preberite v novi številki Avto magazina.

Zagotovo ste se že kdaj obrnili za kakšnim avtomobilom, ker vam je bil všeč, ali pa vas je prepričal glas izpušnih cevi. Nas je med vožnjo po toskanskih zavitih cestah povsem novi Maserati Ghibli prepričal v vse omenjeno in še več, zato ne zamudite ekskluzivnega zapisa s prve vožnje!

Pri Mazdi smo se v zadnjih letih kar navadili, da njihovi modeli prihajajo v valovih. Pride val, predrami ves svet, potem spet malo poniknejo. Zdaj se zaporedje nadaljuje - po Mazdi CX-5 je prišla povsem nova Mazda6, zdaj pa vsi govorijo le še o Mazdi3. Zakaj, si preberite v novi številki Avto magazina!

Golf, Golf, Golf...ja, Nemci so predstavili še Golfa Varianta, za katerega lahko brez težav zapišemo, da je najlepši Variant, kar je zapeljal s Volkswagnovih proizvodnih trakov! Vozili smo.

Na drugem koncu sveta, na japonskem, imajo ob omembi Golfa Varianta drugačne načrte. Tam namreč domuje Toyota, ki je za evropske potrebe in kupce svoj razvoj in proizvodnjo seveda preselila v Evropo, zadnji izdelek pa sliši na ime Auris Touring Sports. Prav imate - čisto pravi konkurent Golfu Variantu. Vozili smo.

V novem Avto magazinu smo se dotaknili tudi tako imenovanega E-klica, ali sistema za obveščanje klicnega centra v primeru avtomobilske nesreče. Za avtomobile prodane po 1. januarju 2015 bo sistem obvezen. A zaenkrat še ni vse tako, kot bi moralo biti. Zakaj ne, si preberite v novem Avto magazinu.

Spet smo pripravili temeljit pregled slovenskega avtomobilskega trga. Recesija pri nas še kar traja, prodajalci avtomobilov pa seveda tarnajo. Kateri bolj in kateri manj si poglejte v novem Avto magazinu!

Tudi tokrat je novi Avto magazin bogat s številnimi avtomobilskimi testi. Glavna zvezda je Peugeot 2008, povsem nov Peugeotov adut na avtomobilski sceni. Škoda Octavia je že znana, a v novi podobi sije, kot še nikoli.

Motoristi pozor - KTM je znamka, ki jo zagotovo vsi poznate, mi pa smo tokrat preskusili enega izmed manjših in šibkejših modelov - KTM 390 Duke.

Med športnimi novicami seveda nismo izpustili novega rekorda dirke med oblake - Sebastien Loeb je pometel s konkurenco! V formuli 1 je spet postalo zanimivo in vroče, v MotoGP pa se je po doolgem času za najvišjo stopničko zavihtel Valentino Rossi.

Poznavalci vedo kdo je, tisti ki pa ne, pa nujno preglejte reportažo z 'stunt' dogodka v Murski Soboti, kjer je bil glavni zvezdnik Rok Bagoroš.

Še en motorist oziroma bolje zapisano - motokrosist je tokratni gost novega Avto magazina - Klemen Gerčar, ki je po polovici sezone celo vodilni v kategoriji MX3!

Seveda pa smo pripravili še obilo novic iz sveta avtomobilizma in motošporta.

Avto magazin 16/2011 izide 25. julija 2013. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.