V novem Avto magazinu: Najhitrejši kabrio je Bentley GT Speed Convertible

10. 1. 2013
Deli
V novem Avto magazinu: Najhitrejši kabrio je Bentley GT Speed Convertible

V novem Avto magazinu: Najhitrejši serijski kabriolet je Bentley GT Speed Convertible, razkrivamo pa tudi novi BMW X5!

Bentley je v tehnične podatke zapisal, da doseže GT Speed Convertible kar 325 kilometrov na uro. Zasluga za omenjeno številko gre šestlitrskemu dvanajstvaljniku, ki ob pomoči dveh turbopuhal zmore kar 460 kilovatov oziroma 625 'konjev'. Omenjeno zadostuje, da dve toni in pol neto teže od 0 do 100 km/h pospeši v vsega 4,4 sekunde.

Uradne fotografije in najpomembnejše podrobnosti tretjega rodu BMW X5 bodo znane proti koncu letošnjega leta, a premiera (predvidoma v Los Angelesu) še ni napovedana. Že zdaj pa je jasno, da bo novi X5 od predhodnika večji in predvsem daljši, tudi zato, da bo prekosil tekmeca Audi Q7 in Mercedes-Benz ML. Motorna paleta pravtako še ni znana, je pa znano, da bo novi X5 tudi priključni hibrid, ozaljšan pa bo tudi s črko M.

Ob koncu oziroma pričetku koledarskega leta je čas za pregled opravljenega dela in izpraznitev odvečnih zalog. Na Avto magazinu smo bili letos zelo pridni, a vseeno je 'na zalogi' ostalo kar nekaj avtomobilskih testov. Zato je tokratna številka še toliko bolj bogata, ob vseh novostih se v novi številki najde tudi še nekaj avtomobilov, ki so čakali na objavo.

In če začnemo po vrsti: Velika testa tokrat pripadata Hondi CR-V, ki se je predstavila v presenetljivo dobri luči, ter Fordovemu poltovornjaku Rangerju, ki je z opremo Wildtrack sposoben očarati tudi predstavnice nežnejšega spola.

Sledi predstavnik prestižnih terencev, Audi Q5, ki ga je doletela zgolj malenkostna prenova, a za kaj več niti ni bilo potrebe, saj se je avto še pred prenovo prodajal kot vroče žemljice. Pod drobnogled smo vzeli dva Peugeota 208, eden je imel bencinski, drugi pa turbodizelski motor. Kako in kaj pa v novem Avto magazinu!

Med znamkami, ki imajo v svoji ponudbi hibridna vozila je zdaj tudi Kia. Optima Hybrid je avtomobil, ki nakazuje, da znajo tudi Korejci narediti dober avtomobil. Kaj pa hibridnega?

Preostalih testov je enostavno preveč, da bi našteli prav vse. Tako naj izpostavimo le Škodo Octavio RS, prenovljeni Renault Grand Espace dCi 150, Volkswagen Caddy 2.0 CNG, Mazdo3 Sport 1.6 in Ford Fiesto 1.6 TDCi.

Med motociklističnimi strani smo tokrat nekaj več besed namenili enduro in trial motociklom, pa tudi Hondinemu skuterju FJS 600A Silverwing.

V rubriki sto oktanov pa med drugim pišemo tudi o reliju Dakar, kjer zdaj že nastopa tudi Miran Stanovnik, ne manjka tudi preostalih novic iz sveta avto-moto športa. (SP)

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"