V novem Avto magazinu: novi VW Passat, nova Corsa in Golf Sportsvan

10. 7. 2014
Deli

V novi številki Avto magazina pišemo o novi Corsi, objavljamo test Golfa Sportsvana  in premierno predstavljamo novi VW Passat.

Volkswagnov Passat že leta postavlja merila na trgu (nepremijskih) avtomobilov višjega srednjega razreda. Popolnoma nova, že osma generacija, ta merila ponovno premika zelo visoko - ne le s tehniko, tudi z materiali in kvaliteto. Predstavljamo.

Opel Corsa je za Opel izjemno pomemben avto, saj skupaj z Astro pomeni več kot polovico Oplove prodaje. Z novo Corso ne ponujajo zgolj oblikovne spremembe, saj je prenova zajela tudi motorje in menjalnike. Po obliki so jo približali malemu Adamu, po počutju večji Astri. Predstavljamo.

Včasih je bil le malo višji Golf in reklo se mu je Golf Plus. Sedaj je odrasel v zelo uporaben enoprostorec, ki ponuja prilagodljivost, uporabnost in dovolj prostora. Pomična zadnja klop, velik prtljažnik in oblika, ki je nižja in širša so njegovi glavni aduti. In ker je od predhodnika tako drugačen, je dobil tudi novo ime, Golf Sportsvan. Veliki test.

Ni nujno, da so cenejši avtomobili tudi ceneni. Citroen C4 Cactus je dokaz, da se da narediti dovolj velik in dovolj cenovno ugoden avto, ki hkrati prepriča s tehniko in ponuja nekaj novega - v tem primeru digitalizacijo voznikovega delovnega prostora. Vozili smo.

Pri Fordu vztrajajo pri konceptu globalnih avtomobilov. Ford Edge je naslednji v vrsti. Večji križanec (ali SUV, če vam je ta izraz ljubši) so hkrati predstavili v Evropi, Aziji in ZDA. Kljub 4,7 metra dolžine bo na voljo le kot petsedežnik, a zato z razkošnimi merami tako na sedežih kot v prtljažniku - tega je za kar 1.100 litrov. Ne nismo zapisali narobe. Vozili smo.

Audi A3 je dobil tudi priključno hibridno različico, imenovano Audi A3 Sportback e-tron.  Na elektriko zna prevoziti 50 kilometrov za največ 130 kilometri na uro, kot hibrid pa porabi vsega 1,5 litra bencina na 100 kilometrov. Vozili smo.

Kako se pripraviti na pot z avtomobilom v tujino in kaj storiti, če se tam pripeti nesreča ali okvara? Pripravili smo nekaj nasvetov, da bo potovanje bolj brezskrbno, stresa ob nepredvidenih dogodkih pa manj. Svetujemo.

Testov v novem Avto magazinu ne manjka, poleg Golfa Sportsvana smo preizkusili še Opel Cascado 1.6 Turbo, Nissan Qashqai 1.2 DIG-T, Renault Clio R-S. 200 EDC Monaco GP, Subaru XV 1.6i, Citroen Jumper 2.2 HDi in VW Golf Variant 1.4 TSI.

S katerim motociklom bi se upali podati na konec sveta? BMW R 1200 GS Adventure bi bil kar primerna izbira, pravijo naši motociklisti. Odločen motor, odlično vzmetenje in obilica opreme jih je prepričala. Vozili smo.

Na reliju Maribor si je Aleks Humar (Renault Clio R3) pridirkal četrto zaporedno zmago in še povečal prednost pred najbližjim zasledovalcem, Rokom Turkom s Peugeotom 208 R2. A tokrat je bila dirka napeta do zadnjih metrov, krojilo jo je tudi vreme. Šport.

Kupujete rabljen avto? Naslednji članek v naši seriji nasvetov o varnem nakupu rabljenega avtomobila podrobneje predstavlja, kaj vse je treba na avtomobilu pregledati in kako odkriti napake, ki jih morda ima kandidat. Rabljeni avtomobili.

Novi Avto magazin 15/2014 je že v prodaji!

Naslednja številka, 16/2014, izide 24. julija 2014. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"