V novem Avto magazinu: Prihaja Volkswagen Golf Variant!

21. 2. 2013
Deli
V novem Avto magazinu: Prihaja Volkswagen Golf Variant!

Ko kdo omeni Golfa, je jasno, da je to Volkswagen, ki ima privržence po vsem svetu, ogromno jih ima tudi v Sloveniji.

Z novo generacijo oblikovnih sprememb morda ni bilo pretirano veliko, a vsaj po prvih skicah se zdi, da jih bo največ deležen prav Golf Variant. Ni pa Variant edina Golfova novost! Z novim modelom bodo na voljo tudi nove, ekološke različice. Zdaj bo Golf pretil še tam, kjer se ga prej niso bali. Kdaj, kje in kako pa si seveda že lahko preberete v novem Avto magazinu.

O hibridnem Volvu V60 PIH smo že pisali v prejšnji številki, a smo ga tokrat preskusili tudi v njegovi domovini, na Švedskem. Hkrati smo po zaledenelih jezerih zapeljali še enega novinca Volvo V40 Cross Country, ki se, obdan v varnostni ščit, izkaže za zelo soliden in oblikovno všečen avtomobil. O varnosti pa tako ali tako ni potrebno izgubljati besed. Najvarnejši ostaja najvarnejši.

Med novimi avtomobili, ki smo jih preskusili prvič, velja seveda izpostaviti novi Mercedes-Benz razreda E. Prvič je pri tem modelu mogoče izbirati med dvema različnima maskama karoserije, že takoj na začetku bo na voljo tudi hibridna različica.  Preskusili smo tudi Mitsubishijevega malčka Space Star, za katerega upajo, da bo znamki prinesel veliko dobrega.

Veliki test je rezerviran za Oplovo Mokko, ki se je odlično prodajala še predno je sploh zapeljala v prodajne salone, ponovno pa smo primerjali hibridno in dizelsko gnan avtomobil, tokrat Peugeot 508.

Za marsikoga eden izmed boljših enoprostorcev je Fordov S-Max. Če ima pod prednjim pokrovom dvolitrski turbobencinski motor s 240 'konji', se mu lahko samo globoko priklonimo in uživamo!

Že nekaj let je v strmem vzponu SUV razred, natančneje razred majhnih terencev oziroma crossoverjev. Mazda CX-5 že od vsega začetka zbira številne nagrade, del prodajne pogače pa si želi odtrgati tudi Citroën z novim C4 Aircross.

Ljubiteljem motociklov in adrenalina predstavljamo snežne sani Ski-Doo Grand Touring, FreeRide in Summit. Dodano vrednost je predstavljal naš gostitelj, Marko Jager, eden najboljših ekstremnih tekmovalcev na motornih sankah. Bilo je več kot zabavno, priporočamo, da na naših spletnih straneh pobrskate za videom, ki smo ga posneli.

Sezone motošporta so pred vrati, nekatere so se že začele, nekatere so v zaključni fazi testiranj. Kaj, kako in zakaj pa seveda v motošportni rubriki Sto oktanov.

Avto magazin 6/2013 izide 7. marca 2013. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja