V novem Avto magazinu predstavljamo…

12. 2. 2008
Deli

Nova številka razkriva naš pogled na novega Forda Focusa, ki prihaja na trg čez približno dobri dve leti. Razkrivamo tudi Alfo 149, naslednico modela 147, pa prenovljeno Toyoto Prius, novo Dacio Logan, prvega pravega Peugeotovega SUV-a (model 3008), Renaultovega Kangooja Compact s petimi sedeži in najmočnejšega Audijevega TT-ja s kar 350 »konji«.

Vozili smo se že z novim Audijevim A3 Cabriom, po stezi pa smo tudi že drveli z novim RS6, najzmogljivejšim evropskim serijskim kombijem ta hip. Ugotovili smo, da to ni avtomobil za omahljivce. Vozili smo tudi že prenovljeno Mazdo5, osveženo Opel Zafiro, pišemo pa tudi o prvih vtisih z vožnje Fiatovega Brava z novima 1, 6-litrskima turbodizloma. Peljali smo tudi za 47 centimetrov podaljšanega Volkswagnovega Caddyja, ki so mu v ime dodali Maxi.

V velikem testu tokratne številke nastopa Nissan Tiida. Avtomobil ima kar nekaj slabosti, ki pa so za nekatere kupce tudi prednosti. Berite tudi o njenih posebnostih. Testirali smo še Fiatovega Scuda Panoramo 10 Multijet, Kio Cee´d SW z najdaljšim imenom, Citroënovega C4 Picassa 1.8 16V, Toyoto Corollo Verso 2.2 D-4D, vznemirljivo Alfo 159 Sportwagon Ti, prostornega Renaulta Trafica Generation Quickshift 6, Forda Rangerja Wildtrak in Dacio Logan 1.5 dCi.

Ljubiteljem predelav smo zopet namenili novice o novostih s področja tuninga, motocikliste bo zanimal test Honde CBF 600S ABS, Husqvarne SM 450 RR in preizkus Dunlopovih gum Roadsmart.

Pišemo še o reliju za svetovno prvenstvo na Švedskem, Renaultovi predstavitvi F1 dirkalnika in o povratku Fernanda Alonsa v francosko ekipo.

Kazalo AM 4/2008

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"