V novem Avto magazinu predstavljamo ...

9. 4. 2008
Deli

Osma letošnja številka je namenjena BMW-jevim novostim. Leta 2012 prihaja nova serija 3, letos bodo aktualno generacijo prenovili, v bližnji prihodnosti pa bodo Bavarci začeli prodajati še malčka, ki bo manjši od serije 1.

Prihaja tudi Z8, pa nova Sedmica (že v drugi polovici letošnjega leta) in PAS, novinec v BMW-jevi paleti, ki bo skrbel predvsem za udobna avtocestna križarjenja. Viri celo namigujejo na vrnitev Isette in napovedujejo vrsto okolju prijaznejših BMW-jev.

Ni jih veliko, ki so sedli za volan Mitsubishijevega Lancerja Evolution. Evo X, kot mu pravijo ljubkovalno, nas je preprosto navdušil. Več o novi japonski zverini pa v reviji! Veliki test je tokrat namenjen Mazdi6 2.0i TE Plus, dodobra smo se posvetili tudi novemu Renaultu Cliu Grandtour 1.2 TCE in se peljali s čisto svežim kabrioletom na slovenskem trgu, z novim BMW-jem 125i Cabrio. Primerjali smo dva VW Golfa: TSI-ja in TDI-ja. O tem, kateri nas je bolj prepričal, seveda piše v reviji. Testirali smo še Chevroletovo Captivo 2.0 VCDI, tokrat s samodejnim menjalnikom in bolj športno opremo. S Captivo se nismo zapeljali na stezo, tam smo pa bili s turbodizelskim Seatom Leonom FR.

Dve leti je trajalo, da smo s supertestnim VW Passatom prevozili več kot 100.000 kilometrov. Ne zamudite končnega poročila, ki smo mu namenili kar osem strani. O Passatu 2.0 TDI smo pač imeli veliko za pisati…

Nova številka prihaja tudi s tuning novicami, moto stranmi (test odličnega Ducatija 848, preizkus trikolesnega Piaggia Ape TM 703 in test Honde Silver Wing 600, novice) in športom s formulo ena, relijem za SP in DP, WTCC-jem in oktani.

Kazalo AM 8/2008