V novem Avto magazinu predstavljamo ...

23. 4. 2008
Deli

Nosilna tema prvega dela nove številke je zgodba najnovejše generacije Opla Astre, ki prihaja na trg leta 2010. Astra bo imela tudi hibridni pogon, avtomobil bo nekaj večji. Poleg nove Astre prihaja še nova Meriva, ki so jo vohuni ujeli na zimskih testiranjih. Predstavljamo še novega Mercedes-Benza GLK, Audija Q5, Nissana Qasqai+2, napovedujemo novega Forda Ka in ekstremnega Mercedesa SL Black Series.

Vozili smo se že z novim Renaultom Laguno GT in bili navdušeni. Berite o vožnji s štirikolesnim volanom in novimi motorji v tej francoski limuzini. Preizkusili smo tudi novo Hondo Accord in preverili zanimivo dejstvo, da je prtljažnik kombija manjši od prtljažnika limuzine. Sedeli smo tudi za volanom Accorda z novim i-DTEC dizlom in se vozili s konkurentom Audijem A4 Avantom.

Objavljamo prvi del zgodbe o alternativnih pogonih. Kaj bomo počeli, ko ne bo več nafte? Strani velikega testa so v deveti letošnji številki Avto magazina namenjene preizkusu Fiata Linee 1.4 T-Jet, na naslednjih straneh pa povzemamo opažanja pri testiranju prenovljenega Forda Focusa (1.8 TDCi), Lexusa IS 220d, Opla Corse GSi, Renaulta Lagune 2.0 dCi, Nissana Tiide s samodejnim menjalnikom in Forda S-Maxa 2.0 TDCi s prav tako avtomatiko. BMW-ja 525d smo zapeljali na čiptuning in predstavili rezultate.

Na moto straneh smo soočili predstavnike razreda Superbike 1.000 (Suzuki GSX-R 1000, Kawasaki ZX-10R Ninja, Honda CBR 1.000 RR Fireblade in Yamaha R1). Na športnih straneh objavljamo novice in spektakularno reportažo s prve dirke slovenskega prvenstva v paralelnem relikrosu.

Kazalo AM 9/2008

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja